Vágólapra másolva!
A tervek szerint Ghána ellen második alkalommal lép pályára az angol labdarúgó-válogatottban Andy Carroll, a Liverpool 22 éves csatára. A tehetséges játékosról Fabio Capello szövetségi kapitány elmondta, fontos, hogyan viselkedik, és ha kevesebbet iszik, többre viheti.

A januári átigazolási időszak egyik legnagyobb meglepetését Andy Carroll szerződtetése jelentette: a Newcastle 22 éves csatárát 35 millió angol fontért szerződtette a Liverpool.

A játékos novemberben debütált az angol válogatottban, és annak ellenére, hogy hosszú ideje combsérüléssel bajlódik, emiatt klubja sem számíthatott rá, minden bizonnyal lehetőséget kap Fabio Capellótól a Ghána elleni, keddi barátságos mérkőzésen.

"Senki sem hívott fel a Liverpooltól" - jelentette ki az olasz szakember, hozzátéve, a fiatal tehetségnek játéklehetőségre van szüksége, ő pedig szeretné ezt biztosítani a számára.

"Ezen a barátságos mérkőzésen kap egy félidőt. Vagy még többet. Emiatt nemcsak neki, de nekem is fontos lesz az összecsapás" - mondta Capello.

A szövetségi kapitány arról is mesélt, hogy bár tudja, minden játékosa szereti a sört, Carollnak kevesebbet kellene innia, hogy komoly karriert futhasson be.

"Mondtam, óvatosnak kell lennie, mert amikor a válogatottban szerepel, akkor nemcsak a szurkolók, de az újságok és a fotósok számára is fókuszba kerül. Beszéltem vele, elmondtam neki, hogy fiatal, emiatt nagyon fontos a viselkedése" - tette hozzá. Az angol labdarúgás történetében már akadtak példák elkallódott csillagokra, a BBC példaként hozta fel az egykori kapitány, Graham Taylor 1993-as beszélgetését Paul Gascoigne-nyal.