Vágólapra másolva!
A Liverpool amerikai tulajdonosa szerint az előző vezetőség pocsék szerződéseket kötött, ezért több olyan labdarúgót elküldenek a nyáron, akik keveset játszottak, viszont sokat keresnek, hogy ebből fedezzék az új igazolások árát.

Az angol Liverpool labdarúgócsapatát birtokló Fenway Sports Group, arról biztosította Kenny Dalglish vezetőedzőt, hogy csúcsminőségű játékosokat igazolhat a nyáron, de ehhez el kell adni pár játékost.

A nyári nagytakarítás áldozatai azon labdarúgók lehetnek, akik keveset játszottak az idényben, viszont magas a fizetésük. A Premier League-ben a Liverpool költi a negyedik legnagyobb összeget a játékosok fizetésére, ennek ellenére a klub idén lemaradt az európai kupákról.

"A legkellemetlenebb meglepetésünk az volt a klub megvásárlásakor, amikor szembesültünk azzal, hogy a labdarúgók tudása messze elmarad a fizetésüktől" - mondta a főtulajdonos, John W. Henry az angol Guardian című lapnak.

A tavaly nyáron ingyen szerződtetett labdarúgók közül Joe Cole és Milan Jovanovic heti százezer, illetve százhúszezer fontot keresnek, bár utóbbi összeg tartalmazza az aláírási pénzt is, melyet részletekben utalt a klub az első évre szétbontva. Cole kilencszer, Jovanovic ötször volt csupán a Liverpool kezdőcsapatának tagja a Premier League-ben. Paul Konchesky (5 millió fontért vették), Christian Poulsen (4.5 millió font) és Brad Jones (2.3 millió font) szintén csak epizodista volt a szezonban. A kölcsönadott Philipp Degen, Nabil el-Zsar és Emiliano Insúa távozása elé sem gördít akadályt a vezetőség.

A Liverpoolnak Alberto Aquilani két évvel ezelőtti leigazolása miatt még 5 millió eurót ki kell fizetnie a Romának, és el kell döntenie az angoloknak, hogy - anyagilag nagyot bukva az olasz középpályáson - végleg átengedik a Juventusnak, vagy visszahívják Torinóból, ahol az elmúlt szezont töltötte kölcsönben.

Az érkezők között lehet az Aston Villa két szélsője, Stewart Downing és Ashley Young, illetve a Sunderland játékosa, Jordan Henderson.