Vágólapra másolva!
Folytatja a tárgyalásokat az angol Arsenal labdarúgócsapata a Juhász Rolandot is foglalkoztató belga Anderlechttel, a londoniak tehetségeket és gyorsabban megszerzett EU-s munkavállalási engedélyeket, míg a brüsszeliek szakmai tapasztalatokat nyerhetnek az üzleten.

Herman van Holsbeeck, az Anderlecht klubmenedzsere a Goal.com-nak elárulta, hogy heteken belül újra tárgyalóasztalhoz ül Londonban az Arsenallal, hogy véglegesítsék a két klub kapcsolatát, amely játékoscserére alapul majd.

Az első puhatolózó tárgyalások alapján Arsene Wenger csapata kölcsönadná az Anderlechtnek több olyan légiósát, akik erősítést jelenthetnek a brüsszelieknek, illetve Belgiumban hamarabb jutnának EU-s munkavállalási engedélyhez. Emellett az angolok edzőket küldenének az Anderlechthez szakmai tapasztalatcsere céljából. A londoniaknak pedig elővásárlási joguk lenne a belgák tehetségeire.

"Mindkét fél számára gyümölcsöző lehet a kapcsolat" - mondta Van Holsbeeck. "Egyelőre semmi sem dőlt el, májusban már tárgyaltam az Arsenallal, remélem a következő alkalommal egyezségre jutunk." Az Anderlecht szívesen látná soraiban a mexikói válogatott Carlos Velát, akit rendszeresen kölcsönad az Arsenal.

Az Arsenal korábban már fenntartott hasonló kapcsolatot a szintén belga Beverennel, melynek köszönhetően több elefántcsontparti tehetség (Kolo Touré, Eboué) került a londoniakhoz, az angolok pedig a kevesebb játéklehetőséghez jutó labdarúgóik közül engedtek át párat (Igor Stepanovs, Steve Sidwell) Belgiumba. A Beveren kapcsolata azonban megszakadt az Arsenallal 2006-ban.