Vágólapra másolva!
Miután a hazai sajtó gyakran ír Roberto Carlos magyar gyermekéről, ez a téma még a várhatóan Mahacskalába szerződő Dzsudzsák Balázsnál is érdekesebb volt az egyik internetes orosz sportportál számára, amely inkább erről faggatta az Anzsi világbajnok brazil labdarúgóját.

Hosszú interjút készített az Anzsi Mahacskala brazil világbajnok labdarúgójával, Roberto Carlosszal a Sports.ru orosz internetes oldal. A Real Madrid egykori csillaga elmesélte, milyen körülmények között él Moszkvában, és szóba került a londoni Bajnokok Ligája-döntő is, ahová a klub tulajdonosa magánrepülővel az egész csapatot elvitte.

"Most költöztem új házba, amely nem nagy, de kényelmes" - mesélte Roberto Carlos. "Próbáltuk otthonossá tenni, kicseréltük a bútorokat, és egész nap brazil zene szól, hogy jól érezzük magunkat. Az edzésekre taxival járok, az Anzsi szerződést kötött egy társasággal, mindig ugyanaz a sofőr visz."

A csapat májusban együtt utazott Londonba, a brazil játékos szerint volt meleg pillanata is a túrának.

"Sokan megismertek a Wembley lelátóján, de amikor kifelé jöttünk, akadt kis kalandunk is, hiszen összefutottunk a Barcelona-drukkerekkel, én pedig ugye a Real Madridban játszottam. Szerencsére nem vagyok konfliktusos ember, túléltük az egészet."

Az interjú készítője rácsodálkozott, hogyan fordulhatott elő, hogy az egyik bajnokit követően mezt cserélt Igor Jegorov játékvezetővel.

"Nincs ebben semmi különös, nagy gyűjtője vagyok a focimezeknek, a kollekcióm már ötszáz darabnál jár. Van például a híres bírótól, Pierluigi Collinától is, de kétségtelen, hogy a legértékesebb Beckham, Maradona, Zidane és Ronaldo meze."

Arra a kérdésre, ha szerződtethetne három játékost Mahacskalába, kit választana, a brazil Samuel Eto'o és Lionel Messi mellett fiatal honfitársát, Neymart említette. "Fiatal, jó támadó, kiváló kvalitásokkal rendelkezik, nagyon sokat várok tőle, mind a brazil válogatottban, mint Európában. Arra a kérdésre, vajon jobb játékos lehet-e, mint Ronaldo, azt felelte: "Nem."

Forrás: AFP/Alexander Vilf

Mikor sírt utoljára? - érkezett az újabb kérdés. "Egy évvel ezelőtt, amikor a lányom született, ő a nyolcadik gyermekem."

Roberto Carlos büszkén mesélt arról, hogy apának lenni nagyszerű dolog, az már mindegy, egy vagy nyolc gyereke van az embernek, a legnehezebb mégis a kapcsolattartás.

"Brazíliában nem szokatlan a nagy család, Garrinchának tizenkettő, Pelének nyolc gyereke van, de például Figónak és Zidane-nak is négy-négy született már."

A cikkíró megjegyezte, Dzsudzsák Balázs személyében lesz magyar csapattársa is hamarosan, a magyar lapok pedig gyakran írnak arról, hogy Carlosnak Magyarországon is született gyereke. "Igen, Budapesten. Egy van Mexikóban, a többi Brazíliában él."

Hogy hogyan lehetséges ez a termékenység? "Tudod, megismerkedsz egy lánnyal, randizol vele, aztán... mit lehet csinálni?" Hogy a focit vagy a szexet szereti-e jobban? "Többet futballozom, mint szexelek!" - jött a válasz.