Vágólapra másolva!
A játékosként hat évet a Chelsea-nél töltő Roberto Di Matteo lesz André Villas-Boas egyik segítője az edzői stábban. Az új portugál menedzser szerdán mutatta be csapatát.

Di Matteo legutóbb a West Bromwich Albiont irányította, februári menesztése óta nem volt más munkája. Az olasz korábban feljuttatta a West Bromot a Premier League-be, a klubnál azonban nem adtak türelmet neki.

Di Matteo legemlékezetesebb mozzanata a Chelsea-nél az 1997-es FA-kupa-döntőn volt, ahol mindössze 42 másodperc után betalált. Egy évre rá a Ligakupa-döntőjében is gólt lőtt, szintén a Middlesbrough-nak, 2000-ben pedig, az FA-kupa-döntőben az Aston Villa kapuját sem kímélte. A jelenleg 41 éves olasz KEK-et és Európai Szuperkupát is nyert a londoniakkal, ám viszonylag korán, harmincévesen vissza kellett vonulnia egy hármas lábtörés miatt.

Villas-Boas Di Matteo mellett elhozza a Portótól két segítőjét, José Mario Rochát és Daniel Sousát. Előbbit az erőnlétért, utóbbi az ellenfelek feltérképezéséért felel majd. A mindössze 33 éves sikeredző ugyanakkor nem tudta megnyerni egykori másodedzőjét, Vitor Pereirát, akit éppen az utódának neveztek ki a Portónál.

Edzőként Di Matteo harmadik lett a League One-ban az MK Donsszal 2009-ben, majd átvette a West Bromot, mellyel második helyen végzett a Championshipben.