Vágólapra másolva!
Diego Maradona megvédte a Copa Américán nyújtott gyenge teljesítménye miatt sokat kritizált Lionel Messit. A Barcelona csillaga formán kívül játszott a Bolívia és a Kolumbia ellen döntetlenre végződött meccseken, de Maradona szerint az egész argentin válogatott gyenge volt. A korábbi szövetségi kapitány a legjobbakat kívánta az összes játékosnak, de csak nekik.

"Meg akarom védeni Messit. Kolumbia ellen egyáltalán nem támadott a csapat, amiért őt okolták. Nagyon nem fair vele szemben ilyen idióta megállapításokat tenni" - mondta az Olé című lapnak a korábbi szövetségi kapitány.

Maradona a 24 éves játékos gondjait a saját egykori helyzetéhez hasonlította: "Beszéltem vele, mondtam, hogy maradjon nyugodt. Az 1986-os vébé előtt katasztrofálisan játszottam, az argentin újságírók nyolcvan százaléka bírált engem. Később mindegyikük akart rólam egy sztorit, szóval átérzem, mi zajlik körülötte" - utalt az argentinok vb-győzelmére az egykori Barcelona-focista.

Maradona zárásképp az argentin csapatot buzdító üzenetet fogalmazott meg - de kizárólag a játékosoknak: "A világon a legjobbakat kívánom a játékosoknak, akik velem voltak a tavalyi vébén, és a többieknek is. Másoknak viszont nem."