Vágólapra másolva!
Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök azt tervezi, hogy eladja az AC Milan labdarúgó klubban lévő kisebbségi részesedését, miután egy bírósági döntés értelmében 560 millió euró kártérítést kell fizetnie egy médiacégnek - értesült az Il Sole 24 Ore meg nem nevezett forrásokból.

A lap szerint a miniszterelnök cége vagy tőzsdén értékesíti a részvényeket - valószínűleg Hongkongban -, vagy tőkeemeléssel talál vevőt a labdarúgó klubban meglévő részesedésére.

Az AC Milan tavaly közel hetvenmillió eurós veszteséggel zárta az évet.

A milánói fellebbviteli bíróság múlt héten szombaton határozott arról, hogy a Berlusconi tulajdonában lévő Fininvest cégnek 560 millió eurós kártérítést kell fizetnie Carlo de Benedetti rivális médiacége, a CIR számára.

Carlo de Benedetti és Berlusconi még a 80-as évek végén szállt harcba az egyik legnagyobb olasz kiadóvállalat, a Mondadori-csoport birtoklásáért. A vád szerint a Fininvest korrupcióba keveredett, amikor 1991-ben igazságügyi személyeket vesztegetett meg, állítólag azzal a céllal, hogy a Mondadori kiadót sikerüljön elhalászni a CIR elől - Berlusconi meg is szerezte a kiadót.

Az első fokon eljáró milánói bíró szerint a CIR-t azért kell kárpótolni, mert nem volt lehetősége a részrehajlástól mentes igazságszolgáltatásra.