Vágólapra másolva!
Elismerte vereségét a Cesc Fábregas és Samir Nasri megtartásáért vívott harcban az Arsenal. A klub már a játékosok pótlásán gondolkodik, Juan Mata, Jadson, Valbuena és Eden Hazard neve is felmerült. Wenger edző nemrég kijelentette: az Arsenal többé nem tekinthető nagy klubnak, ha a nyáron eladja Fabregast és Nasrit, a Newcastle elleni keretbe viszont egyiküket sem nevezte.

Arsene Wenger menedzser csütörtök este megkérte Ivan Gazidist, az Arsenal vezérigazgatóját, hogy zárja le minél gyorsabban mindkét, régóta húzódó igazolást - írta a Guardian. Fabregast már a tavalyi világbajnokság után is csábította a Barcelona, míg Nasrit a Manchester City üldözte kitartóan az elmúlt hetekben.

A francia edző a Newcastle United elleni idénynyitóra a két kulcsjátékos egyikét sem nevezte, sőt már vannak is jelöltjei a pótlásukra. A Valencia szélsőjével, Juan Matával és a Sahtar Donyeck brazil válogatott középpályásával, Jadsonnal már tárgyal az angol klub, rajtuk kívül a marseille-i Valbuenát és a Lille-i Eden Hazardot szemelte ki Wenger.

Fabregast 35 millió fontért adják el a londoniak, Nasriért várhatóan 25 milliót kapnak. Az utóbbi átigazolás a nagyobb meglepetés: Wenger februárban új szerződést kínált a csatárnak, és még egy hónapja is határozottan cáfolta az eladását. Nasri szerződéséből már csak egy év van hátra, a menedzser pedig úgy nyilatkozott, hogy inkább hagyja jövőre ingyen távozni, mintsem eladja.

Nasrit azonban a Manchester City heti 180 ezer fontos fizetése, valamint a címek nyerésére alkalmasabb kerete meggyőzte. A francia játékos múlt szombaton izomsérülésre hivatkozva nem utazott el az Arsenallal a Benfica elleni meccsre, hétfőn viszont elment a válogatotthoz, majd szerdán játszott is 65 percet Chile ellen.

Wenger a csapata ázsiai túrája előtt úgy nyilatkozott: az Arsenal többé nem tekinthető nagy klubnak, ha ezen a nyáron eladja Fabregast és Nasrit, "mert a nagy klubok megtartják a nagy játékosaikat, ezzel üzennek a többi nagy klubnak, hogy nem portyázhatnak nála."