Vágólapra másolva!
Egyre valószínűbb, hogy az Arsenal mind Francesc Fabregast, mind Samir Nasrit eladja. Az értük kapott pénzből persze bőven van lehetőség a pótlásra, a hírek szerint Arséne Wenger egyik kiszemeltje a francia Sochaux játékosa, Marvin Martin.

A 23 éves középpályás az előző évad egyik nagy felfedezettje volt a Ligue 1-ben: összesen 17 gólpasszt adott, amivel csak eggyel maradt el a bajnokság örökrekordjától.

A L'Équipe csak "kis Xavinak" nevezte játékstílusa és apró termete miatt, és a válogatott debütálása is fantasztikusan sikerült: májusban az ukránok elleni barátságos mérkőzésen az utolsó negyedórára cserélték be, és ennyi idő alatt mind a kilenc passza pontos volt, három kapura lövéséből kettő gól lett, és adott egy gólpasszt is szögletből Younes Kaboulnak.

Martinért a nyár elején több francia sztárklub is bejelentkezett a Sochaux-nál, azonban az egyesület az Olympique Lyonnak és a Lille-nek is nemet mondott, mivel mindenképpen meg akarja tartani legjobbját.

Az Arsenal ajánlata azonban túl csábító, és a France Football értesülései szerint a két egyesület már fel is vette a kapcsolatot.

További átigazolási hírek:
A West Bromwich Albion visszautasította a Wigan Athletic ajánlatát a nigériai csatárért, Peter Odemwingie-ért.

Az Arsenal megegyezett a 19 éves Costa Rica-i csatár, Joel Campbell vételáráról a Deportivo Saprissával.

A Hoffenheim kölcsönadta argentin középpályását, Franco Zuculinit a Real Zaragozának.

www.global-soccer.eu