Vágólapra másolva!
Védelmébe vette Pep Guardiola, a Barcelona edzője kollégáját, Arsene Wengert, miután az Arsenal 8-2-re kikapott vasárnap a Manchester Unitedtől. Guardiola ugyanakkor az északangol város másik csapatáról, a Cityről is elismerően nyilatkozott, félelmetesnek nevezve annak játékoskeretét.

Óriási nyomás került Arsene Wengerre az elmúlt napokban: az Arsenal eladta Cesc Fabregast és Samir Nasrit, az Udinese ellen nem túl meggyőző játékkal jutott a BL-főtáblára, a bajnokság első három fordulójában pedig mindössze egy pontot szerzett.

Vasárnap az Old Traffordon kaptak történelmi verést az Ágyúsok, ám Wengert előbb a MU edzője, Alex Ferguson, majd Guardiola is védelmébe vette.

"Nem biztos, hogy van másik edző, aki ennyit tett volna az Arsenalért az elmúlt években. Az elmúlt évtizedben mindig messzire jutottak a BL-ben és jól szerepeltek a Premier League-ben is, mindig nagyon karakteres futballal" - idézte Guardiolát a Soccerway nevű portál.

A katalán edző ugyanakkor a United mellett Manchester másik csapatáról sem feledkezett meg. A City a Tottenham otthonában győzött 5-1-re szombaton.

"Megnyerhetik a Bajnokok Ligáját. Ha megnézed a játékosait és a menedzserét, képesek rá" - mondta Guardiola. "Talán nem írtak történelmet az elmúlt időkben, de a játékosállományuk félelmetes. Dzeko, Agüero, Tévez, Silva, Barry, Balotelli, Yaya Toure, Kolo Toure. Mindegyikük igazi csúcsjátékos, és nagyon belekezdtek a Premier League-ben."