Vágólapra másolva!
Nem volt éppen ideális a felkészülés Wayne Rooney számára a Montenegró elleni Eb-selejtezőre, mivel édesapjáról és nagybátyjáról kiderült, fogadási csalásba keveredtek, ennek ellenére Fabio Capello az angol válogatott szövetségi kapitánya biztos benne, hogy a csatár csak a meccsre koncentrál majd péntek este.

Az angoloknak egy döntetlen is elég Vucinicék ellen, hogy bebiztosítsák részvételüket a jövő évi ukrán-lengyel közös rendezésű Eb-re, de a Wembley-ben korábban 0-0-t elérő montenegróiak várhatóan hatalmas elánnal küzdenek majd, mert egy esetleges győzelemmel óriási lépést tehetnek a pótselejtezőt jelentő második hely felé.

Rooney a bajnokságban nagyon érzi a kaput, kilenc gólnál jár, és Fabio Capello, az angolok szövetségi kapitánya biztos benne, hogy a családi problémák ellenére a pénteki meccsen is odateszi magát a Manchester United csatára.

"Amikor beszéltem vele, nyugodtnak tűnt, azt mondta, nem lesz gond a meccsen" - nyilatkozta Capello. John Terry, az angolok csapatkapitánya is úgy véli, hogy Rooney-t a körülmények nem befolyásolják majd. "Fontos, hogy azt csinálja, amit igazán szeret, kimenjen a pályára, és futballozzon. Ha a pályán vagy, minden mást ki tudsz kapcsolni az életedből" - bölcselkedett a Chelsea védője.

A fogadási csalással kapcsolatban idősebb Wayne Rooney ügyvédje azt mondta, a focista apja nyomatékosan tagadta a vádakat, és teljes mértékben együttműködött a rendőrséggel a kihallgatás során. Rooney apját és nagybátyját hét másik férfival együtt tartóztatták le csütörtökön, a vád szerint manipulálták a tavaly decemberben játszott Motherwell-Hearts skót bajnokit, és ebbe beavatták a meccs hajrájában kiállított hazai játékost, Steve Jenningset is.