Vágólapra másolva!
Wayne Rooney, az angol válogatott csatára személyesen írt levelet az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA), hogy minél enyhébb eltiltást kapjon a Montenegró elleni meccsen történt kiállítása miatt.

A Manchester United csatára a 74. percben hátulról megrúgta Miodrag Dzudovoicot egy elvesztett párharc után, amiért egyből piros lapott kapott a játékvezetőtől, és mivel az angolok már lejátszottak az összes Eb-selejtezőt, így a következő tétmeccsüket már a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-n játsszák.

Az angolok egy dossziét küldenek az UEFA csütörtöki fegyelmi tárgyalására, amelyben Rooney és a szövetségi kapitány, Fabio Capello levele mellé egy DVD-t mellékelnek, amely a kiállítást eredményező szituációt mutatja meg több nézőpontból. A felvételekkel azt próbálják bebizonyítani az angolok, hogy Rooney fegyelmezetten tudomásul vette a döntést, és hogy a rúgás egy ingerült reakció volt, nem arra irányult, hogy sérülést okozzon.


Wolfgang Stark, a meccs játékvezetője már korábban úgy nyilatkozott, Rooney esete kedvezőbb elbírálás alá eshet, mivel a csatár reklamálás nélkül levonult a pályáról, és ezt bele is írta a meccsről készült jelentésbe. Az angol szövetség már jelezte, fellebbezni fog, ha Rooney nem egymeccses eltiltást kap.