Vágólapra másolva!
Bár a múlt héten az európai kupákban is rendeztek fordulót, alapvetően a hétvégi bajnokik hősei alkotják heti álomcsapatunkat. A manchesteri derbin két gólt vágó csatár, az FC Barcelona ellen mindent védő kapus, a menetelő kiscsapat duplázó balszélsője és a csereként mesterhármast szerző milánói középpályás különc együttest alkot.

Kapus:

Javi Varas (spanyol, Sevilla): Az andalúziai kapus alighanem még unokáinak is a hétvégi, Barcelona elleni bajnokiról fog mesélni. Javi Varasnak ezen a találkozón minden összejött, káprázatos formában védett, majd a 95. percben még Lionel Messi tizenegyesét is hárította.

Hátvédek:

Mehdi Benatia (marokkói, Udinese): Hét fordulót követően az udineiek két ponttal vezetik a Serie A-t, köszönhetően a Novara elleni győzelemnek, ráadásul a múlt héten az Európa Ligában is nyert a csapat, mégpedig az Atlético Madrid ellen. Ezen a meccsen a jobbhátvéd Benatia is eredményes volt, aki a bajnokin is hibátlanul futballozott.

Francois Modesto (francia, Olimpiakosz): A görög bajnokságban csak ritkán teszik próbára a pireusziak középhátvédjét, de a Bajnokok Ligájában a Borussia Dortmund ellen már sokkal több dolga volt, amelyet azonban hibátlanul oldott meg, ráadásul a hajrában gólt is fejelt.

Jonas Olsson (svéd, West Bromwich Albion): Gera Zoltán együttese a hétvégén idegenben gyűjtötte be a három pontot az Aston Villa ellen, amiben a svéd középhátvédnek is nagy szerepe volt, ő fejelte ugyanis az egyenlítő találatot az első félidő hajrájában.

Christian Pander (német, Hannover): A balhátvédként és -szélsőként is bevethető játékos visszatérő sérülései miatt nem tudta azt a karriert befutni, amelyre tehetsége predesztinálta volna, de most Hannoverben megtalálta a helyét. A múlt héten az Európa Ligában a Köbenhavn, a bajnokságban pedig a Bayern München ellen volt eredményes.

Középpályások:

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): Amikor az Olympique Lyon elleni BL-meccsen a portugál klasszis nem szerzett gólt, csak gólpasszokat adott, a spanyol lapok rögtön arról írtak, hogy oda a korábbi szenzációs forma. A Málaga ellen Ronaldo mesterhármassal bizonyította az ellenkezőjét.

Kevin-Prince Boateng (ghánai, AC Milan): A milánóiak keretében rengeteg kiváló támadó van, a múlt héten mégis egy középpályás volt a legeredményesebb. Boateng a BL-ben bombagólt vágott a BATE Boriszovnak, majd a hét végén a Lecce ellen csereként beállva szerzett mesterhármast, győzelemre vezetve együttesét.

Boateng-show a Lecce-Milan második félidejében


Aaron Ramsey (walesi, Arsenal):
Az Ágyúsok a gyenge szezonkezdet után kezdenek magukhoz térni. A héten előbb a BL-ben nyertek Marseille-ben, majd a bajnokságban gyűjtötték be a három pontot a Stoke City ellenében. Az előbbi meccsen Ramsey betalált, az utóbbin gólpasszt adott.

Juanlu (spanyol, Levante): Folytatódott a levantei csoda a Primera Divisiónban, hiszen a gárda ezúttal a Villarrealt győzte le, mégpedig idegenben, és immár pontelőnnyel vezeti a tabellát Real Madrid és az FC Barcelona előtt. A hét végi bajnokin a balszélső Juanlu két gólt is szerzett, az elsőt egy látványos kapáslövésből.

Csatárok:

Seydou Doumbia (elefántcsontparti, CSZKA Moszkva): Az orosz együttes harcban áll az aranyéremért hazájában, miközben a BL-ben is van esélye a továbbjutásra. Utóbbi sorozatban a Trabzonspor elleni 3-0-s győzelem hozta vissza a reményeket, és Doumbia ezen a meccsen duplázott - majd a hétvégén mesterhármast szerzett az Anzsi Mahacskala ellen.

Forrás: AFP/Said Tcarnaev
Doumbia Anzsit öl

Mario Balotelli (olasz, Manchester City): A balhés támadó a múlt héten sem hazudtolta meg magát. Szombaton még kis híján felgyújtotta saját házát egy tűzijátékkal, vasárnap két gólt szerzett a városi rangadón.

www.global-soccer.eu