Vágólapra másolva!
Mario Balotelli a világ három legjobb labdarúgója közé kerülhet, ha kicsit változtatni tud különc viselkedésén - így vélekedik Roberto Mancini, az angol bajnokságban éllovas Manchester City vezetőedzője.

Az olasz tréner azután beszélt honfitárs tanítványáról, hogy az két gólt is szerzett vasárnap a Manchester United elleni rangadón, amelyet 6-1-re nyert meg a City.

Balotelli jelenleg egy hotelben lakik, miután a hétvégén egy tűzijátékkal balesetet okozott a lakásában, de később a pályán is robbanékonynak bizonyult. Előbb a 22. percben vette be a városi rivális hálóját, és gólöröme közben felhúzta a trikóját, amin a "Miért mindig én?" felirat volt olvasható.

"Ez Mario" - mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón mosolyogva Mancini. "Őrült, de én szeretem, mert jó srác."

Forrás: AFP/Andrew Yates

A támadó az előző szezonban többször is sárga és piros lapokat kapott, a pályán és azon kívül is rosszfiús viselkedésével hívta fel magára a figyelmet: hol tűzijátékot eregetett belvárosi lakása erkélyéről, hol fűallergiát kapott egy meccs közepén, hol pedig olyan sapkát hordott, aminek inkább kesztyű alakja volt.

"A kora a probléma. Tud butaságokat csinálni, de játékosként kivételes képességei vannak" - mondta a 21 éves játékosól Mancini. "Az ő és a futball érdekében is remélem, hogy megváltozik, és egy napon a világ legjobbjai közé tartozik majd, mint Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo."