Vágólapra másolva!
Az angol hivatásos futballisták szervezetének (PFA) nyomására a Manchester City megfelezte Carlos Téveznek, a csapat argentin válogatott támadójának 600 ezer fontos büntetését.

A Premier League éllovasának vezetői azért fosztották meg négyheti fizetésétől a 27 éves csatárt, mert a klub szerint nem akart beállni csereként a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Gordon Taylor, a PFA egyik vezetője csütörtökön védelmébe vette a futballistát, mondván a bizonyítékok alapján "Tévez soha nem tagadta meg a játékot".

A fizetésmegvonás mellett kedden két hétre el is tiltották a támadót, ám ezt már Tévez letöltötte, így az edzéseket látogathatja, s ha Roberto Mancini úgy dönt, akár játszhat is. Ugyan a Bayern elleni meccs után az olasz szakember úgy fogalmazott, hogy Tévez pályafutása a csapatnál véget ért, kedden a csatár tanácsadója úgy nyilatkozott, félreértették Mancini szavait.

Tévez szerda délután közölte, pert fontolgat az olasz vezetőedző ellen rágalmazás miatt. A klub fenntartja, hogy csak akkor adja el a légióst a januári átigazolási időszakban, ha megfizetik a 40 millió fontos árát. A játékos szerződése még csaknem három évig él.