Vágólapra másolva!
A horvátoktól hazai pályán elszenvedett 3-0-s vereség után reménytelen helyzetben várja a keddi, idegenbeli Európa-bajnoki pótselejtező visszavágóját a török labdarúgó-válogatott. Helyi lapértesülés szerint ez lehet az utolsó mérkőzése Guus Hiddink szövetségi kapitánynak.

Azt már a holland szakember is elmondta, reménytelennek tartja a török válogatott helyzetét a keddi, zágrábi összecsapáson. A Milliyet című napilap szerint ez lehet Hiddink hattyúdala, utódként a korábbi német kapitány, Berti Vogts neve merült fel. A 64 éves szakember 2008 óta az azeri válogatottat irányította, szerződése év végén lejár, és már jelezte, nem is kívánja meghosszabbítani.

"Mivel még mindig élő szerződésem van Azerbajdzsánban, nem tudok mit mondani" - nyilatkozta a török lapnak.

A Sabah című lap viszont úgy tudja, hazai szakember is lehet a kiválasztott, és a legnagyobb esélyesnek az Istanbul Büyüksehir mestere, Abdullah Avci számít.

Hiddink sem maradna munka nélkül, a szakember a közelmúltba visszautasította a Chelsea sportigazgatói ajánlatát, nem fogadta el az Ajax invitálást a vezetőedzői posztra, de a hírek szerint ő az egyik kiszemelt az Anzsi Mahacskala kispadjára is.

A többi pótselejtező közül szintén lefutottnak számít az ír-észt csata, miután Giovanni Trapattoni múlt pénteken idegenben nyert 4-0-ra.
Portugáliában viszont vélhetően nagy meccset játszanak majd a házigazdák és a bosnyákok, az első mérkőzésen ugyanis gólnélküli döntetlen született.

A két csapat a 2010-es vb pótselejtezőjében szintén találkozott egymással, akkor a portugálok léptek tovább, és jutottak ki a dél-afrikai vb-re.

A csehek múlt pénteken hazai pályán 2-0-ra nyertek Montenegró ellen úgy, hogy a második gól a 92. percben esett.

A párharcok győztesei ott lehetnek a jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensviadalon.

Európa-bajnoki pótselejtezők, a keddi program, visszavágók (az uefa.com alapján):
20.05:
Horvátország - Törökország (az első mérkőzésen: 3-0)
20.15: Montenegró - Csehország (0-2)
20.45: Írország - Észtország (4-0)
22.00: Portugália - Bosznia-Hercegovina (0-0)