Vágólapra másolva!
Sandro Rosell, a Barcelona elnöke szerint a Real Madrid a favorit a szombat esti, Barcelona elleni spanyol rangdón.

Rosell gyorsan hozzátette, hiába tűnik esélyesebbnek a Real a számok alapján - a vesztett pontok tekintetében hat ponttal jobban áll a Real, amely sorozatban 15 meccset nyert meg -, a Barcelona rendelkezik a világ legjobb játékosaival, akiket a világ legjobb edzője, Josep Guardiola irányít.

"Akkor sem dől össze a világ, ha nem nyerjük meg a meccset, nagyon sok van még hátra a bajnokságból. A rangadó győztese kedvező pozícióba kerül, de nem hiszem, hogy ezen a meccsen dőlne el a bajnoki cím sorsa" - vette le a terhet a Barca játékosairól Rosell.

A két elnököt arról is kérdezték, milyen viszonyt ápolnak egymással, Florentino Pérez, a Real első embere azt mondta, sosem volt vitája Rosell-lel, akit nagyra tart, és egészséges rivalizálás van közöttük, Rosell pedig nagyszerű embernek és elnöknek nevezte Pérezt.

A meccsen ott lesz a kispadon a Barcelona másodedzője, Tito Vilanova is, aki nemrég műtéten esett át, és akkor lett világszerte ismert a neve, amikor a Szuperkupa-döntő visszavágóján kirobbant csetepatéban Mourinho a szemébe nyúlt, Rosell szerint lelkileg nagyon sokat jelent a csapatnak, hogy Vilanova jelen lesz.

Pérez azt emelte még ki, hogy a világon 500 millió ember követi majd a rangadót, amire kétszáz sajtóorgánum képviseletében 600 újságíró kapott akkreditációt, és a Real-elnök abban bízik, olyan meccset látnak majd, amely senkinek nem okoz csalódást.