Vágólapra másolva!
Hiába vezetett a félidőben a másodosztályú Bochum a Bayern München ellen a német kupa nyolcaddöntőjében, a szünet után Toni Kroos révén előbb egyenlített a Bayern, majd a 91. percben Franck Ribéry és Arjen Robben összehozta a továbbjutást jelentő gólt. Ami nem jött össze a Bochumnak, az sikerült egy másik másodosztályú csapatnak, a Greuther Fürth 25 percet emberhátrányban játszva ejtette ki a Nürnberget.

Bejutott a legjobb nyolc közé az Augsburgot bosnyák gólokkal verő Hoffenheim, és a Dortmund is, pedig utóbbi a hosszabbítással együtt majdnem kilencven percet játszott emberhátrányban Owomoyela kiállítása miatt.

Végül a büntetők döntöttek, a hazaiaktól a harmadik párban Lambertz hibázott, de a bíró megismételte a tizenegyest, mondván, Weidenfeller, a Dortmund kapusa még a lövés előtt elmozdult előre a gólvonalról.

Lambertz másodjára már nem hibázott, az őt követő csapattársa, Bröker viszont igen, és mivel a vendégek közül mindenki pontosan célzott, így a Dortmund örülhetett a kupadráma után.

német kupa, nyolcaddöntő:
Bochum (II. osztályú) - Bayern München 1-2 (1-0)
gól:
Federico (26.), illetve Kroos (52.), Robben (91.)


1. FC Nürnberg - Greuther Fürth (II.) 0-1 (0-1)
gól:
Prib (15.)
piros lap: Nehrig (66., Greuther Fürth)

Fortuna Düsseldorf (II.) - Borussia Dortmund 0-0 - tizenegyesekkel 4-5
piros lap: Owomoyela (34., Dortmund)

Hoffenheim - Augsburg 2-1 (1-1)
gól: Salihovic (23.), Ibisevic (49.), illetve Oehrl (36.)

A szerdai proram:
Hertha BSC - 1. FC Kaiserslautern 19 ó
Holstein Kiel (IV.) - FSV Mainz 05 19 ó
VfB Stuttgart - Hamburger SV 20.30
Borussia Mönchengladbach - FC Schalke 04 20.30