Vágólapra másolva!
Könnyen elképzelhető, hogy Fabio Capello saját maga alatt vágta a fát azzal a kijelentéssel, hogy az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) döntése ellenére számára továbbra is John Terry az angol válogatott csapatkapitánya.

Capellónak nem tetszett, hogy az FA önhatalmúlag úgy döntött, elveszi a csapatkapitányi karszalagot a Chelsea védőjétől, aki a QPR elleni bajnokin állítólag rasszista mondatokkal sértegette Anton Ferdinadot.

Capello makacskodása több okból is problémás, feszültséget okozhat például az öltözőben, ellene fordulhatnak azok a játékosok, akik jogosnak tartották Terry lefokozását. A másik indok komolyabb következményekkel járhat Capello szempontjából, mivel az FA döntését fentről is támogatják, Hugh Robertson angol sportminiszter legalábbis jogosnak tartotta Terry büntetését.

"Ha az lesz a döntés következménye, hogy a kapitány lemond és John Terry nem szerepel többé a válogatottban, ám legyen, bár hozzá kell tennem, borzasztóan sajnálnám, ha ez lenne a végkifejlet" - mondta Robertson. "Minden sajtótájékoztatón, illetve eseményen, ahol az angol válogatott megjelent volna az Eb előtt és alatt, Terry ügye lett volna napirenden, úgyhogy indokolt volt a szövetség döntése."

Capello a héten találkozik David Bernsteinnel, az FA elnökével, hogy megbeszéljék a hogyan továbbot, és a legutóbbi fejlemények ismeretében nem lenne meglepő, ha az olasz edző távozna, mivel az angol média folyamatosan támadja, mióta kiállt Terry mellett, és ő is csalódott amiatt, hogy a feje fölött döntött a szövetség.

Terry, akinek a tárgyalása csak az Eb után lesz, a BBC szerint nem mond le a válogatottságról. A hetvenkétszeres válogatott védőt másodszor fosztották meg a csapatkapitányi karszalagtól, első ízben még a 2010-es vébé előtt fokozták le, amikor kiderült, hogy viszonyt folytatott Wayne Bridge exével.

Capello tavaly márciusban aztán visszaadta a karszalagot a védőnek, akiről többször is elmondta, hogy nem csak a pályán, az öltözőben is vezér, ő számít a legerősebb személyiségnek.