Vágólapra másolva!
A Barcelona vasárnap ugyan 2-1-re legyőzte idegenben az Atlético Madridot, Josep Guardiola vezetőedző szerint a címvédőnek már nincsen esélye a bajnoki címre a spanyol ligában.

A Barcelona és a Real Madrid sem hibázott a hét végén, előbbi 2-1-re verte az Atlético Madridot, utóbbi pedig a Rayo Vallecano ellen nyert 1-0-ra, szintén idegenben.

Bár a két csapat között már jó ideje tíz pont a különbség, a címvédő Barca edzője, Josep Guardiola most mondta ki először, hogy nem hisz együttese címvédésében.

"Nem hiszem, hogy megnyerjük a bajnokságot, ettől függetlenül az utolsó pillanatig küzdeni fogunk" - nyilatkozta a katalánok szakvezetője, hozzátéve, hogy vasárnap egy nagyon kemény ellenfelet sikerült két vállra fekteti.

Nem ért egyet mesterével Carles Puyol - a kabala, aki ha pályán van, akkor a legritkább esetben veszít a Barcelona -, a hátvéd ugyanis így fogalmazott: "Nem hajtjuk le a fejünket, hanem harcolunk, noha tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz megvédeni a bajnoki címünket. A matematika nem a mi sikerünket sejteti, de minden héten igyekszünk három pontot szerezni." A csapatkapitány hozzátette: ehhez óriási segítség Lionel Messi, aki négy éve a legnehezebb pillanatokban rendre győzelemre segíti a csapatot, amikor annak egy kis pluszra van szüksége.

A Barca a hét végén a Sporting Gijont, míg a Real Madrid a barcelonai Espanyolt fogadja. A bajnokságból még 14 forduló van hátra, és még 42 pont gyűjthető össze. A Barcelona-Real Madrid csúcsrangadóra április 22-én kerül sor.