Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában döntős Chelsea idén már biztosan nem marad trófea nélkül, ugyanis az FA-kupa szombati döntőjében 2-1-re legyőzte a Liverpoolt.

A Wembleyben rendezett fináléban a meccs első hatvan percét uraló londoniak a José Enrique hibáját kihasználó Ramires és a Lampard passza után a hosszú sarokba tüzelő Drogba góljaival kétgólos előnyre tettek szert.

Ramires góljában benne volt Reina:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=YH4by41iVW30bOuz


Lampard passza után Drogba pontosan lőtte ki a bal alsót:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=qsnmd1VlO3EUthFA


A nagyon vérszegény futballt bemutató Liverpool csak akkor pörgött fel, amikor Kenny Dalglish behozta Carrollt, aki egy szerencsésen előkerülő labdát a léc alá vágva hozta vissza csapata reményeit.

Carroll csereként beállva volt a Liverpool legjobbja:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=HyjMeAszVdp8vPw7


Carroll a 82. percben is úgy érezte, gólt szerzett, amikor egy fejese után Cech a gólvonal mögül ütötte ki a labdát, de a visszajátszások alapján úgy tűnt, nem jutott át a labda teljes terjedelmével a gólvonalon. Így viszont Cech lett a hős, aki óriásit védett a bombaerős fejesnél, és jár a dicséret a partjelzőnek is, aki kiszúrta, hogy nem lehet gólt ítélni.

Benn volt vagy nem Carroll fejese?

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Ml4r9auIBQormI7R


A 2-1-es győzelemmel Roberto di Matteo, a Chelsea edzője első trófeáját nyerte a csapattal, amellyel játékosként is begyűjtötte az FA-kupát. Drogba lett a sorozat 141 éves történetének első játékosa, aki négy döntőben is eredményes volt. A Kékek öt éven belül negyedszer hódították el a trófeát, összességében pedig a hetedik alkalommal.

FA-kupa, döntő:
Chelsea - FC Liverpool 2-1 (1-0)
gól:
Ramires (11.), Drogba (52.), illetve Carroll (64.)

Az utóbbi tíz év győztesei:
2002: Arsenal
2003: Arsenal
2004: Manchester United
2005: Arsenal
2006: FC Liverpool
2007: Chelsea
2008: Portsmouth
2009: Chelsea
2010: Chelsea
2011: Manchester City
2012: Chelsea