Vágólapra másolva!
Kijelölte keretét a törökök és magyarok elleni vb-selejtezőre a holland fociválogatott szövetségi kaptánya.

A csapat élére nyáron kinevezett Louis van Gaal több korábbi alapembert is kihagyott a névsorból. A szeptember 11-i budapesti vb-selejtezőn így nem lesz ott a holland csapatban az idei Eb-n még kerettag Van der Vaart, De Jong, Bouma, Van der Wiel, Boulahrouz, Affelay és Van Bommel sem.

A holland szakember ugyanakkor bizalmat szavazott két újoncnak is, Janmmat és Clasie egyaránt a Feyenoord játékosa.

Van Gaal a gyatra Eb-szereplés miatt lemondott Bert van Marwijk helyére érkezett júliusban, első meccsén augusztusban a hollandok 4-2-re kikaptak Belgium otthonában.

A világbajnoki ezüstérmes Hollandia jövő pénteken, Amszterdamban fogadja a törököket, majd négy nappal később, kedden Budapesten lép pályára.

A holland keret:

Kapusok:
Tim Krul (Newcastle United), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (Swansea)

Védők:
John Heitinga (Everton), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Nick Viergever (AZ), Ron Vlaar (Aston Villa), Jetro Willems (PSV)

Középpályások:
Jordy Clasie (Feyenoord), Urby Emanuelson (AC Milan), Leroy Fer (Twente), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (PSV)

Támadók:
Bas Dost (Wolfsburg), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahce), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München)