Vágólapra másolva!
Végképp elmúlhat a titokzatos szomorúság, amely Cristiano Ronaldót gyötörte az elmúlt napokban. A Real Madrid kész meghosszabbítani a szélső szerződését és támogatni őt az Aranylabda-szavazáson, bár az előbbi nem csak a Real Madridon múlik.

Ronaldo jelenleg a portugál válogatottal készül a keddi, Azerbajdzsán elleni vb-selejtezőre. Mikor visszatér a Realhoz, várhatóan új szerződéstervezet tesznek elé, és megváltozhat a klubon belüli helyzete is.

Az angol Independent című lap szerint ugyanis Ronaldo sérelmezte, hogy az Év játékosa gálára a klub egy viszonylag alacsony státuszú vezetője, Pedro Lopez kísérte el, miközben Lionel Messit és Andrés Iniestát a Barcelona elnöke, Sandro Rosell vette pártfogásba.

Ezen könnyen lehet segíteni a következő gálán, ám a szerződéshosszabbítás nem lesz olyan egyszerű: még Jose Maria Aznar miniszterelnöksége idején született egy törvény, amely szerint bizonyos jól fizetett külföldiek az első hat spanyolországi évükben csak 24,75 százalék adót fizetnek. Ez a törvény segített olyan játékosokat Madridba csábítani, mint David Beckham vagy épp Ronaldo.

Hamarosan azonban felülvizsgálják a törvényt, amely várhatóan csak a mérnökökre és a tudósokra vonatkozik majd, így Ronaldónak 2015-től 52 százalék adót kellene fizetnie. Ha tehát a portugál jelenleg tízmillió eurós nettó keresetét 13 milliósra szeretné növelni, az a Realnak több mint 26 millió eurójába kerülne évente.

A fővárosiak persze törekszenek a megoldásra, az egyik eszköz lehet, ha Ronaldo bérének egy részét a hozzá fűződő kereskedelmi jogok címén utalják majd át.