Vágólapra másolva!
Hetekre kidőlt a Benfica elleni Bajnokok Ligája-meccsen kézsérülést szenvedett Carles Puyol. Nem most került először kényszerpihenőre, a Barcelona csapatkapitánya a legtöbbet sérült világklasszisok közé tartozik.

A Barcelona tájékoztatása szerint nyolc hetet kell kihagynia Carles Puyolnak, miután a Benfica ellen kifordult a könyöke egy szerencsétlen földet érés után. Már rutinos résztvevőként várhatja a felépülési időszakot, hiszen eddig karrierje során 25 alkalommal szenvedett kisebb-nagyobb, de főleg nagyobb sérülést.

Forrás: AFP/Dominique Faget

A kezével nem először adódott probléma, 2003-ban a Villarreal elleni meccset a válla bánta, két hétre dőlt ki akkor. Összesen négyszer operálták már meg, ebből háromszor a térdét, egyszer pedig az orrát. A térde az Achilles-pontja, hatszor szenvedett már komoly térdsérülést, majdnem egy évet, 350 napot kellett kihagynia összesen miatta, például a 2012-es Európa-bajnokságot is. A bokáját sem kímélte soha, hétszer került ezért parkolópályára, összesen 146 napra dőlt ki miatta.

Forrás: AFP/Jose Jordan

Pedig első ránézésre nem tűnik madárcsontúnak a 34 éves játékos, ám kőkeményen odateszi magát minden szituációban, a sérülései nagy része elképesztő vakmerőségének és győzni akarásának tudható be, amelyből az edzéseken sem vesz vissza, ott is rendszeresen megsérül. A "menjünk bele minden párharcba" elv ellenére - némi meglepetésre - csupán egy alkalommal szenvedett agyrázkódást pályafutása alatt, 2005-ben a Racing Santander ellen ütközött az ellenfelével úgy, hogy utána nem edzhetett néhány napig.

Forrás: AFP/Josep Lago

Combsérülés miatt 2009-ben és 2010-ben összesen egy hónapot kellett kihagynia, de szenvedett már hasfalszakadást is 2008-ban a Villarreal ellen. Kétszer eltört az arccsontja, először 2004 januárjában, majd idén augusztusban, amiért maszkkal a fején kellett játszania.

Összesen 23 különféle sérülést szenvedett eddig pályafutása során.