Vágólapra másolva!
Megkapta a hivatalos licencet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől (FIFA) a Hawk-Eye és a GoalRef elnevezésű videobíró, így mindkét rendszer világszerte alkalmazhatóvá vált.

A döntés azt jelenti, hogy valamennyi nemzeti bajnokságban és nemzetközi tornán bevezethetik az eszközök használatát. Ugyanakkor ha valahol alkalmazni kívánják a vívmányokat, akkor bevezetésük előtt az adott stadionban is tesztelni kell őket.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) márciusban nyolc eljárás közül kettőt, a Hawk-Eye és a GoalRef elnevezésű találmányt tartotta további vizsgálatra érdemesnek, s júliusban labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) mindkettőnek szabad utat adott.

Előbbi a teniszből is ismert kamerás megfigyelőrendszer segítségével, utóbbi a labdába épített chipnek köszönhetően tudja megállapítani, hogy a játékszer áthaladt-e a gólvonalon.

A technológiákat a FIFA először a decemberben, Japánban sorra kerülő klub-világbajnokságon, majd a 2013-as brazíliai Konföderációs Kupán és a 2014-es vb-n alkalmazza élesben.