Vágólapra másolva!
Öt nyeretlen bajnoki után az Európa Ligában, a Basel ellen javíthat a Videoton. Sándor György az eddigi legkeményebb ellenfélre számít, a játékvezető a rutintalan Zelinka lesz.

Hajnalék az EL-ben is rákapcsolhatnak

A Basel nem kezdte jól a szezont, aminek következményeként múlt héten menesztették Heiko Vogel vezetőedzőt, akit Murat Yakin váltott a kispadon. A korábbi válogatott játékos bemutatkozása nem sikerült, vasárnap egy góllal kikaptak Luzernben, így 13 forduló után 21 ponttal csak negyedikek a bajnokságban.

Hiába vannak gondjai a Baselnek, így is az eddigi legnehezebb feladat lesz a Videoton számára az EL-ben, mondta Sándor György a klub honlapján: "Sok ember számára a Sporting nagyobb név, de velük nem volt minden rendben, gondok voltak a csapategységgel, minden idők egyik legrosszabb bajnoki rajtja állt mögöttük, ha jól tudom."

A Videoton három hete 3-0-ra legyőzte a portugál csapatot, ezzel két forduló után három ponttal második a csoportjában.

"A Baselnél igaz, hogy edzőt váltottak, de úgy látom, stabilabbak és veszélyesebben játszanak, ráadásul kiváló a szélsőjátékuk" - tette hozzá Sándor.

A játékvezető a cseh Miroslav Zelinka lesz, aki mindössze 2011 eleje óta FIFA-kerettag, és csak 31 éves. Zelinka vezette a tavaszi bukaresti derbit, a Rapid-Steaua meccset, amely után kemény kritikákat kapott a helyi lapoktól, sőt még a román játékvezetői bizottság elnökétől, Ion Craciunescutól is.

A Basel két döntetlennel kezdett a G csoportban, amelynek további magyar érdekeltje, Köteles László, a Genk kapusa csapatával a Sportingot fogadja.

Európa Liga, a G csoport 3. forduló:
Videoton - Basel (svájci) 19.00
Genk (belga) - Sporting Lisboa (portugál) 19.00

A csoport állása:

1.Genk211-5-24 pont
2.Videoton21-13-33
3.Basel2-2-2-22
4.Sporting2-110-31

A csoportból az első két helyezett jut tovább.