Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva kapta meg 3-0-s gólkülönbséggel a szombaton a vendég Zenit ellen félbeszakadt orosz bajnoki labdarúgó-mérkőzés három pontját.

A találkozó tíz perccel az első félidő vége előtt, 1-0-s állásnál szakadt félbe a Himki-stadionban, miután petárda robbant Anton Sunyinnak, a Dinamo kapusának a közvetlen közelében. A 25 éves válogatott hálóőrt szemsérüléssel kórházba szállították, mert megégett a szaruhártyája.

A rendőrség a botránnyal összefüggésben 53 személyt vett őrizetbe, köztük feltételezhetően azt a szentpétervári szurkolót, aki a sérülést okozó pirotechnikai eszközt a pályára dobta. Az orosz szövetség csütörtöki döntése nyomán a Dinamónak ítélt három ponton túl a címvédő Zenit zárt kapuk mögött köteles rendezni a következő két hazai találkozóját, míg a fővárosiak stadionját egy meccsre tiltják be.

A Zenit vezetői - akik azonnal fellebbeztek az ítélet ellen - korábban kilátásba helyezték, hogy csapatuk visszalép a bajnokságtól, amennyiben "méltánytalanul nagy" büntetést rónak ki a szentpétervári klubra.