Vágólapra másolva!
Feladta magát Almir Gegic, a Calcioscommesse, vagyis az olasz olasz bundabotrány egyik legfontosabb alakja, aki a La Gazzetta dello Sport  olasz napilapnak adott előtte interjút, és részletesen beszélt a fogadásokról.

Almir Gegic másfél évnyi bujkálás után kereste meg az olasz hatóságokat, de előtte szerbiai házában fogadta a Gazzetta újságíróját, az Ilnostrocalcio.blog.nepsport.hu magyar oldal pedig be is számolt az elhangzottakról.

"A legnagyobb hiba, amit elkövettem, az volt, hogy nem adtam fel magam rögtön. Az ügyvédem ezt tanácsolta, aztán csak teltek a napok, és ennek már 15 hónapja. Nem bírom tovább, öt különböző országban éltem, hét nyelvet beszélek, de jelen helyzetben kilátásom sincs a normális életre. A legjobban az bánt, hogy tönkretettem a feleségem és a kislányom életét, mikor még most is Svájcban élhetnénk, békében és boldogságban. Az is bánt, hogy Olaszországban egy gengszternek könyveltek el, pedig soha nem fenyegettem meg senkit. A maffia is részt vett ebben, ezt nem tagadom, de hozzájuk nem volt közöm, csak tippeket adtunk nekik" - kezdte Gegic.

Elmondta, hogy Milánóban többször találkozott egy hatvanas éveiben járó férfival, ő volt az elosztó. Egyszerre tíz mobiltelefonnal mászkált, és biztos tippeket akart eladni szinte az összes déli csapat meccseiről, például a Catania, a Palermo, a Napoli és a Lecce találkozóiról. Viszont 600 ezer eurót akart az információkért, ami túl drága volt Gegicnek.

Így vették őrizetbe Gegicet:


Az egy év nyolc hónapra eltiltott Filippo Carobbio akkoriban a Siena játékosa volt, ő elmondta Gegicnek, hogy Sienában szinte minden játékos rendszeresen fogad, Antonio Conte edző szerepéről viszont Gegic semmit nem tudott. "Több médium is sok ezer eurót ajánlott nekem, hogy beszéljek róla, de visszautasítottam. Soha nem találkoztam vele, nem hallottam róla, és nem próbáltunk kapcsolatba lépni egymással." Gegic szerint lassan a magyarok is bekapcsolódtak, mert az ilyen balhék mindenkit vonzanak, de részletesebben nem beszélt a magyarok szerepéről.

"Az egyik Lecce-Inter előtt jött a hír, hogy a hazaiak kapusa, Marco Paoloni velünk van, és kéne még három játékos a Leccéből, hogy biztos legyen az eredmény. Az egyik autópálya-pihenőben találkoztunk. Az ilyen csalás olyan, mint a drog. Egyre csak ömlik a pénz, nehéz lemondani az újabb és újabb csábításról. Szingapúrban millió és millió eurókkal fogadnak a Serie A meccseire. Ez egy globális probléma, nem tudom hogyan lehetne megállítani."