Vágólapra másolva!
A Győri ETO bajnoki címét a csapat légiós focistái felé tett gesztussal ünnepelte az egyik szurkolói csoport, ám ez akkora felháborodást váltott ki az ország ultrái között, hogy a Győri UCSK végül megbánta tettét, és feloszlatta magát.

"Több nemzet, egy csapat, köszönjük" - ezzel a felirattal ünnepelték a győriek az MTK elleni győztes meccsen a bajnokcsapatot, és közben az összes olyan ország zászlóját felmutatták, amely játékost ad a bajnokcsapatnak. Így a magyar mellett a szlovák, a román, a szlovén, a szerb, a horvát, a bosnyák, a grúz, a cseh, az észt és a litván zászló is kikerült a lelátóra.

A páratlan gesztus hatalmas felháborodást keltett a rivális magyar csapatok ultrái között. A galamus.hu oldal több kritikát is kigyűjtött, ezek szégyennek, masszív hányingernek, a magyar szurkolás legaljának titulálják a többi nemzet megtisztelését, főleg a román és a szlovák zászlón felháborodva. A szitoközönben azért az akciót támogató vélemény is megjelent, miszerint a Kárpát-medencében történelmi hagyománya van a nemzetek egymás mellett élésének.

A győri ultrákat azonban nem nyugtatta meg az utóbbi gondolat, beismerték, hogy hibáztak, és bejelentették, hogy 14 év után feloszlatják a Győri UCSK-t.

"Senki ne gondolja, hogy bárki is elkötelezett lenne nálunk ezen országok iránt, vagy bármilyen formában éltetnénk őket. Természetesen látjuk, olvassuk, hogy az ország más részeiből a rosszakarók erre próbálják kihegyezni, de ahogy eddig sem volt ez igaz, úgy most sem erről van szó. Ezt visszautasítjuk! Főleg nem a két legtöbbet emlegetett lobogó esetében (...) Minden magyar embertől és szurkolótárstól, de legfőképpen a határon túli magyar barátainktól bocsánatot kérünk, bár tudjuk, ez kevés vigaszt nyújthat számukra, számotokra. Bizonyára mi soha nem fogjuk megérteni és átérezni úgy a magyarságtudatot, mint ti, a határon túl élő magyarok" - mentegetőzik a feloszló szurkolói csoport..