Vágólapra másolva!
A világ-és Európa-bajnok spanyol futballválogatott 10-0-ra győzött Tahiti ellen a Konföderációs Kupa második fordulójában. Fernando Torres négy gólt szerzett, David Villa triplázott, a spanyol pedig az első válogatott lett, amely egy felnőtt FIFA-rendezvényen tízgólos különbséggel győzött.

Uruguay Forlán góljával nyert Nigéria ellen

Konföderációs Kupa, B csoport, 2. forduló:
Spanyolország - Tahiti 10-0 (4-0)
Rio de Janeiro, Maracana-stadion
v.: Haimudi (algériai)
Spanyolország: Reina - Azpilicueta, Sergio Ramos (Jesús Navas, 46.), Albiol, Nacho Monreal - Cazorla (Iniesta, 76.), Javi Martinez, Mata (Fabregas, 69.), David Silva - Fernando Torres, Villa.
Tahiti: Roche - Aitamai, A. Tehau (T. Tehau, 53.), Vallar, Ludivion, Lemaire (Vero, 74.) - Vahirua, Bourebare (L. Tehau, 69.), Caroine, Chong-Hue - J. Tehau.
gól: Fernando Torres (5., 33, 57., 79.), David Silva (31., 89.), Villa (39., 49., 64.), Mata (66.)
sárga lap: Cazorla (45.)


Tahiti ugyanúgy öt percig bírta, mint Nigéria ellen, az első gólt Fernando Torres szerezte, aki köszönetet mondhatott Roche kapusnak, aki elfelejtette, hogy a rövid sarkot zárnia kéne.

A következő gólra viszont egészen sokat kellett várni, 26 percnyi csönd után Villa mesés passza után David Silva fejezte be precízen az akciót. A FIFA-világranglistán 138. helyen álló Tahiti kicsit összezuhant a második gól után, mert nyolc percen belül kapott még kettőt, előbb Torres használta ki, hogy Roche kapus nagyon rosszul futott ki, majd Villa pöckölt közelről, miután még arra is volt ideje, hogy átvegye a labdát.

A Maracana közönsége Tahitinek drukkolt, már akkor hatalmas volt a hangorkán, ha a kiscsapat a félpályáig eljutott, de mindent elmond a meccs képéről, hogy Reina kapuját egyetlen lövés találta el. A második félidőt egy újabb Villa-gól nyitotta, majd a csereként beálló Jesús Navas passza után Fernando Torres tette teljessé a mesterhármasát.

Roche, a tahitiak kapusa újabb hatalmas hibájával gyakorlatilag gólt ajándékozott Villának, majd két perccel később Mata is betalált, 25 perc még hátra volt, és 8-0-ra vezetett Spanyolország. A végén meglett a két számjegyű eredmény is, pedig Torres a lécre lőtt egy büntetőt, de fél perccel később akcióból javított a kapust kicselezve, a tizediket pedig Silva lőtte.

FIFA által rendezett felnőtt tornán még sosem volt tízgólos különbség, a korábbi rekordot a Koreát az 1954-es vébén 9-0-ra és El Salvadort 1982-ben 10-1-re verő magyar csapat, valamint a Zairét 1974-ben 9-0-ra kitömő Jugoszlávia tartotta. A spanyolok harmadszor jutottak el tíz gólig, 1933-ban Bulgáriát verték 13-0-ra, 1983-ban pedig Máltát 12-1-re. Torresék ezzel a győzelemmel bejutottak az elődöntőbe.

A csoport másik mérkőzésén:
Uruguay - Nigéria 2-1 (1-1)

Az állás a 2. forduló után:
1. Spanyolország 6 pont (12-1)
2. Nigéria 3 pont (7-3)
3. Uruguay 3 pont (3-3)
4. Tahiti 0 (1-16)

A csoport első két helyezettje kerül az elődöntőbe.

A másik ágról a házigazda brazilok, valamint az olaszok már továbbjutottak.