Vágólapra másolva!
Eddy Etaeta, Tahiti szövetségi kapitánya a spanyolok ellen a Konföderációs Kupán elszenvedett 10-0-s vereség után is megtalálta a pozitívumot, annak örült, hogy csapata élvezte a játékot, és a közönség elsöprő szurkolásban részesítette őket.

"Nehéz pozitívan látni a dolgokat, ha tíz nullára kikap a csapatod, de a játékosaim igyekeztek a legjobbjukat nyújtani, élvezni a játékot, igaz, jobban is figyelhettek volna a védekezésre. Az volt a célunk, hogy magunk mellé állítsuk a brazil közönséget, és ez sikerült, mert elsöpő támogatást kaptunk a Maracana nézőitől, amit ezúton is köszönünk. Elmodhatjuk, hogy bár kikaptunk tíz nullára, elnyertük a brazil szíveket" - nyilatkozta Eddy Etaeta, Tahiti szövetségi kapitánya.

Etaeta azt is elmondta, hogy Brazíliában sokkal több figyelmet kapnak, mint a hazájukban, és reméli, ha hazamennek, megváltozik a helyzet, és a tahiti emberek is megismerik majd őket, és drukkolnak nekik.

A meccsen négy gólt szerző Fernando Torres dicsérte az ellenfelet, amely szerinte hatalmas odaadással és szabályosan játszotta végig a találkozót."Látszott rajtuk, hogy igyekeznek jól érezni magukat a pályán, nem az volt a céljuk, hogy széttördeljék a játékot, vagy szétrúgjanak minket. A lefújás után közös fotókat készítettünk, és a tahiti játékosokban vidám embereket ismertem meg, akik a vereség után is mosolygósak és jókedvűek voltak" - mondta a Chelsea csatára.

A B csoport utolsó fordulójában a spanyolok Nigériával, Tahiti Uruguayjal játszik, mindkét meccs vasárnap este 21 órakor kezdődik.