Vágólapra másolva!
Elsőként a házigazda brazil labdarúgó-válogatott jutott a Konföderációs Kupa fináléjába, ugyanis a szerdai elődöntőben egy hajrában szerzett góllal 2-1-re legyőzte Uruguayt.

Eredmény, Konföderációs Kupa, elődöntő:
Brazília - Uruguay 2-1 (1-0) - az élő közvetítés
Belo Horizonte, Estadio Mineirao
v.: Enrique Osses (chilei)
Brazília: César - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Gustavo, Paulinho - Hulk (Bernard, 64.), Oscar (Hernanes, 73.), Neymar (Dante, 91.) - Fred
Uruguay: Muslera - Pereira, Lugano, Godín, Cáceres - Rodriguez, Gonzalez (Gargano, 84.), Arevalo Rios - Forlán, L. Suárez - Cavani
gól: Fred (41.), Paulinho (87.), illetve Cavani (48.)
sárga lap: David Luiz (13.), Gustavo (39.), Marcelo (75.), illetve Cavani (21.), Gonzalez (74.)

Igaza lehet Luiz Felipe Scolari brazil szövetségi kapitánynak, aki a Konföderációs Kupa csoportkörében aratott három győzelem után azt nyilatkozta, sokat kell még dolgozni ahhoz, hogy a válogatott a világ legjobb csapatai közé tartozzon. Kétségtelen, hogy a fiatal brazil keret nagyon sokra hivatott, de egyelőre még sokat segít egy-két zseniális húzás és a hazai pálya, ez bebizonyosodott Uruguay ellen is.

Pedig a statisztika nem sok jót ígért a vendégeknek, akik ugyan az 1950-es világbajnokság döntőjében a mai napig tartó sokkot okoztak azzal, hogy Schiaffino és Ghiggia góljaival 2-1-re verték a házigazdát a Maracanában, de utoljára 21 éve tudtak nyerni brazil földön.

A 14. percben úgy tűnt, történhetnek csodák Belo Horizontéban is, az addig csordogáló meccs egyből érdekessé vált egy megítélt büntetővel, amit Forlán hiába rúgott sarokra, Júlio César így is kivédte.

A hazaiakat ez se paprikázta fel túlzottan, mert nem váltottak turbósebességre, egészen a 42. percig kellett várni a gólra, amit végül egy kipattanó révén Fred szerzett (1-0).

Szünet után váratlanul a semmiből egyenlített Uruguay, a tankönyvek tanítani fogják a brazil védők tesze-toszaságát látva, hogyan nem szabad játszadozni a 16-oson belül, és miért nem lehet Cavanit őrizetlenül hagyni.

1-1 után sem változott a játék képe, a brazilok többet birtokolták a labdát, de egy Neymar-, majd egy Cavani.-lövésnél többet nem lehetett feljegyezni.

A 86. percben aztán Neymar balról ívelt középre egy szabadrúgást, Muslera nem jött ki, Caceres nem ugrott fel, így Paulinho könnyedén bólintott a hálóba, beállítva a 2-1-es végeredményt.

A másik, Spanyolország-Olaszország elődöntőt csütörtökön 21 órától rendezik.

Amennyiben a címvédő brazilok megnyerik a vasárnapi finálét, akkor sorozatban harmadszor diadalmaskodnak a tornán.