Vágólapra másolva!
A hetedik fordulóban ért véget az Everton veretlenségi sorozata, a Manchester City ugyanis 3-1-re verte a liverpooli csapatot. A Liverpool hozta a papírformát a Criystal palace ellen, ezzel az élre lépett a Premier League-ben.

Nem a legjobb előjelekkel várta a Manchester City az Everton elleni meccset, hiszen az Aston Villa elleni bajnokit és a Bayern elleni BL-rangadót is elvesztette Manuel Pellegrini csapata.

Ennek megfelelően harapósan kezdett a City, az 5. percben Yaya Touré csavarását kellett kitolnia Howardnak, majd Kolarov veszélyes szabadrúgása után landolt a labda az oldalhálóban, és a stadion fele felugrott, mert csak azt látták, mozog a háló.

A 16. percben már rezgett a háló, de ennek csak a Liverpoolból érkező drukkerek örültek: Lukaku előbb egy csellel becsapta Lescottot, majd ballal úgy helyezett a jobb sarokba, hogy Hart csak beleérni tudott a labdába.

Még vissza sem ültek a helyükre az Everton-szurkolók, amikor már 1-1 volt az állás, Yaya Touré szenzációs passzát Negredo lőtte be. Aztán a David Silva, Agüero páros pillanatai következtek, az elsőnél a spanyol középpályás passza után Maradona veje még elrontotta a ziccert, a félidő végén azonban éles szögből kilőtte a jobb alsót.

A meccs összefoglalója:


A második félidőben sokáig csak az okozott izgalmat, hogy Kolarovnak egy ütközés után felszakadt a szemöldöke, és összevérezte a mezét. A 70. percben Coleman lökte meg Zabaletát, a bíró pedig büntetőt ítélt, amit Agüero úgy lőtt be, hogy a labda a kapufáról Howardra, onnan pedig a hálóba pattant.

A hosszabbításban Nasri tehette volna még fölényesebbé a győzelmet, de Howard óriásit védett, így maradt a 3-1, az Everton pedig nem csak a meccset, a veretlenségét is elvesztette.

A Manchester United hamar hátrányba került Sunderlandben, de a mindössze 18 éves belga Adnan Januzaj - aki először volt kezdő az angol bajnokságban - hat percen belül kétszer is a hazaiak kapujába talált.

Premier League, 7. forduló:
Manchester City - Everton 3-1 (2-1)
gól: Negredo (17.), Agüero (45.), Howard (70., öngól), illetve Lukaku (16.)

Liverpool - Crystal Palace 3-1 (3-0)
gól: Suárez (13.), Sturridge (17.), Gerrard (38. - büntetőből), ill. Gayle (77.)

Cardiff - Newcastle 1-2 (0-2)
gól: Odemwingie (58.), illetve Rémy (30., 38.)

Fulham - Stoke 1-0 (0-0)
gól: Bent (83.)

Hull - Aston Villa 0-0

Sunderland - Manchester United 1-2
gól:
Gardner (5.), illetve Januzaj (61., 62.)