Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo beérheti Ruud van Nistelrooyt a Bajnokok Ligája góllövőlistájának harmadik helyén, amennyiben betalál a Juventus ellen.

A Real Madrid portugál sztárja kirobbanó formában kezdte a BL-t, az első fordulóban a Galatasaray ellen három, a másodikban a Köbenhavn ellen két gólt szerzett, ezzel a BL-ben 94 meccsen 55 gólnál jár.

Ez a negyedik helyhez elegendő az örökranglistán, de ha Ronaldo duplázni tud a Juventus ellen, akkor megelőzi Ruud van Nistelrooyt, aki a PSV, a Manchester United és a Real Madrid színeiben 73 meccsen 56 alkalommal volt eredményes.

Az örökranglista élén Raúl áll 71 góllal, a legjobb gólátlaga azonban a második Lionel Messinek van, akinek 81 meccs kellett a 63 gól eléréséhez, ez 0,78-as átlag, míg Van Nistelrooyé 0,77-es. Raúl 144 BL-meccsen hozta össze a 71 gólt.

Az első tízben még Thierry Henry (50), Andrij Sevcsenko (48), Filippo Inzaghi (46), Alessandro Del Piero (42), Didier Drogba (41), Karim Benzema, Fernando Morientes és Zlatan Ibrahimovic (mindhárman 33) szerepelnek, de ebben a listában a selejtezőben szerzett gólok nem szerepelnek.