A ManUniteden röhög Anglia

Sunderland's Italian forward Fabio Borini celebrates scoring a penalty during a League Cup semi-final first leg match between Sunderland and Manchester United at the Stadium of Light in Sunderland, in north-east England, on January 7, 2014. AFP PHOTO / IA
Sunderland's Italian forward Fabio Borini celebrates scoring a penalty during a League Cup semi-final first leg match between Sunderland and Manchester United at the Stadium of Light in Sunderland, in north-east England, on January 7, 2014. AFP PHOTO / IAN MACNICOL RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
Számtalan vicc tárgya lett a Manchester United kedden este, miután kikapott a Sunderlandtől a Ligakupa elődöntőjében. Cleverly kapta a legtöbbet, de  Moyest és Fergusont sem kímélték.

Zsinórban a harmadik tétmeccsén kapott ki 2-1-re a MU kedden, ezúttal a bajnokságban tökutolsó Sunderlandtől. Ryan Giggs öngólt rúgott, Tom Cleverly összehozott egy felesleges büntetőt, a nyáron kinevezett David Moyes edző feszengett a kispadon, míg a lelátón csalódottan ücsörgött két klublegenda, Alex Ferguson és Bobby Charlton.

A MU szenvedése megnyitotta a humorzsákot a viccelődésre amúgy is fogékony angoloknál.

A Sun egy hatalmas Moydered címmel nyit, Moyes edző nevével kombinálva a murdered, azaz "meggyilkolt" szót, ráadásnak gúnyolódik egy sort a csapat védőjén is. "Nemanja Vidic kikerül a válságból" – írja a bulvárlap alcímben, majd kifejti: a szerb játékost elengedik a nyáron, amikor lejár a szerződése.

Cleverly felesleges szabálytalanságát, amelyből a vereséget jelentő büntető született, egyszerűen nem lehetett kihagyni. A cleverly annyit jelent: okosan. De nem csak a nevével viccelődtek, készült egy hőtérkép a teljesítményéről, amely egy feliratot ad ki: "elajándékozott egy büntetőt." Egy másik szurkoló szerint a fizetése "a ManUnited meglopása", egy harmadik olyan kölyökhöz hasonlítja, aki azért játszhat vasárnaponként, mert az apja a menedzser.

Fabio Borini a hazaiak győztes gólját ünnepli Forrás: AFP/Ian Macnicol

De maga Gareth Bale is hozzászólt a Twitteren: "Emlékezzünk, Sir Alex Ferguson azt gondolta, Tom Cleverley JOBB JÁTÉKOS PAUL POGBÁNÁL." Pogbát a MU volt edzője talán kissé könnyelműen engedte el a Juventushoz, ahol Európa egyik legkeresettebb fiatal focistájává nőtte ki magát.

Még az ellenfél edzője, Gustavo Poyet is csak poénkodott a lefújás után: "Olyan sokat hosszabbított a bíró, hogy azt hittem, Fergie visszatért!"

Moyes mellett még kiállnak a drukkerek Forrás: AFP/Ian Macnicol

Majdnem: Moyes ugyanis a játékvezetőt hibáztatta, egyúttal köszönetet mondott a csapat mellett kitartó szurkolóknak – akik a lelátón a "mindannyian kiállunk David Moyes mellett" kórust énekelték. Legalábbis a meccs elején.

Azért még nincs minden veszve: január 22-én lesz egy visszavágó az Old Traffordon, a bajnokságban pedig a MU mindössze öt pontra van a BL-indulást érő negyedik helytől.