Vágólapra másolva!
A Real Madrid Cristiano Ronaldo nélkül is simán nyert, a Barcelona szenvedve győzött, de továbbra is az Atlético Madrid vezet a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

A kétszeres aranylabdás Ronaldót pihentette Carlo Ancelotti vezetőedző a Real Sociedad elleni idegenbeli meccsen, amelyet így is simán, 4-0-ra nyert meg a királyi együttes a 32. fordulóban.

A gólokat Illaramendi, Bale, Pepe és Morata szállította.

A címvédő Barcelona hazai pályán kissé nehézkesen ugyan, de 3-1-re legyőzte a sereghajtó Real Betist. A katalánok Lionel Messi két találatával, valamint egy öngóllal diadalmaskodtak, az argentin klasszis egy büntetőt értékesített, majd a hajrában egy másikat kihagyott, de a kipattanót már a hálóba lőtte.

A bajnoki előtt a Barcelona szurkolói egy hatalmas drapériával üzentek a FIFA-nak, amely a klubot eltiltotta az új játékosok szerződtetésétől a következő két átigazolási szezonra, mert a Barcelona megszegte a fiatalkorú játékosok nemzetközi átigazolására vonatkozó szabályokat. "El a kezekkel a Masiától" - valahogy így lehetne lefordítani a drapérián látható szöveget. A La Masia a klub utánpótlás-akadémiája.

Az éllovas Atlético Madrid egygólos győzelmet aratott a vendég Villarreal felett, a sorozatban hatodik bajnoki sikerét elkönyvelő fővárosiak gólját Raul Garcia fejelte a 14. percben. A tabellán így az Atlético 79, a Barca 78, a Real 76 ponttal áll.