Lahm visszavonul a válogatottól

vb 2014 döntő, foci, németország - argentína, ünneplés, világbajnok
Germany's defender and captain Philipp Lahm (front-2R) holds up the World Cup trophy as he celebrates with his teammates after winning the 2014 FIFA World Cup final football match between Germany and Argentina 1-0 following extra-time at the Maracana Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, on July 13, 2014. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
A Bild úgy tudja, Philipp Lahmnak az Argentína ellen megnyert világbajnoki döntő volt az utolsó mérkőzése a német válogatottban. A Bayern München játékosa már közölte is Joachim Löw szövetségi kapitánnyal, hogy visszavonul a válogatottságtól. 

A német bulvárlap információi szerint a Bayern München 30 éves jobbhátvédje (a klubjában és a válogatottban is szerepelt védekező középpályásként) eldöntötte, ha világbajnoki címet szerez Németországgal, visszavonul a válogatottól. Philipp Lahm, ahogy azt ügynöke megerősítette, már közölte is a döntését Joachim Löw szövetségi kapitánnyal.

„Hétfőn beszéltem Jogival [Löw], és elmondtam neki, hogy nem kívánok többet szerepelni a német válogatottban. A döntést nem most hoztam meg, egész évben érleltem magamban az elhatározást” – idézi a 113-szoros válogatott Lahmot a Bild.

Philipp Lahm stílusosan, vébégyőztesként vonul vissza Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A bulvárlap kiemeli, Lahm nemcsak a német válogatott csapatkapitánya volt, de Joachim Löw meghosszabbított keze is a pályán. A Bayern játékosa a világbajnokságon is megbízhatóan teljesített, végig a csapat egyik vezére volt, és a berlini fiesztán is ő mutatta be az ünneplő tömegnek a világbajnoki trófeát.

A játékos döntésének súlyát mutatja, hogy Angela Merkel is megszólalt az ügyben. "Az, hogy egy válogatott világbajnoki címet nyer, nyilvánvalóan csapatmunka, de azért a kapitánynak is nagy szerepe van benne. - fogalmazott a politikus, hozzátéve: - Szeretném megragadni az alkalmat, hogy kifejezzem legmélyebb tiszteletemet azért, amit a válogatottért tett."

Lahm természetesen nem vonul vissza a játéktól, nem sokkal a világbajnokság előtt hosszabbította meg a szerződését a Bayern Münchennel, amely így 2018-ig köti a német rekordbajnokhoz.