Családon belüli erőszak miatt támadnak egy női focistát

Hope Solo
TO GO WITH STORY Oly-2008-Fbl-USA-women,FEATURE by Jim Slater (FILES) This file photo taken on September 27, 2007 shows replaced US goalkeeper Hope Solo (R) sitting on the bench with teammate Aly Wagner (L) before losing their 2007 FIFA Women's World Cup football tournament semi-final match 4-0 to Brazil at the Dragon Stadium in Hangzhou. Solo, who was benched by then-coach Greg Ryan and Brazil ripped the US women 4-0, is back guarding the nets for the US Olympians as they head to the Beijing Olympic Games in August, 2008. AFP PHOTO / FILES / Mark RALSTON
Vágólapra másolva!
Az amerikai Hope Solónak egy társa követel eltiltást rokonai állítólagos bántalmazásáért. A kapusra rájár a rúd, a minap a meztelen képeit lopták el és tették közzé.

Saját válogatottbeli társa, Jillian Loyden támadja Hope Solót, az amerikai női fociválogatott kapusát, miután nemrég kiderült róla, hogy családon belüli erőszakkal vádolják.

A kétszeres olimpiai bajnok, 33 éves Solo ellen nyáron eljárás indult, mert állítólag bántalmazta húgát és unokaöccsét. Loyden - aki eddig épp az ő cseréje volt a csapatban, de nemrég lemondta a válogatottságot - kijelentette, a szövetségnek el kellett volna tiltania Solót, ezzel is kiállva a családon belüli erőszak ellen.

Hope Solo Forrás: AFP/Mark Ralston

"Solo a csapattársam és a mentorom. De nem lehet, hogy a fiatalokhoz az az üzenet jusson el, hogy az ilyen magatartás megengedett" - nyilatkozta a USA Todaynek. Loyden közvetlenül érintett a témában, a húgát a vőlegénye gyilkolta meg még 2012-ben. A kapus azóta egy, a hasonló traumákat túltélő fiatalokat segítő alapítványt működtet.

Solo a múlt hónapban rekordot döntött azzal, hogy a Mexikó elleni 4-0 volt a 73. kapott gól nélküli meccse a válogatottban. De ennél többet foglalkozott a sajtó azzal, hogy más hírességekhez hasonlóan róla is meztelen képek kerültek fel az internetre.