Vágólapra másolva!

Drón miatt szakadt félbe a szerb-albán focimeccs

Félbeszakították a Szerbia-Albánia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt az első félidő vége előtt néhány perccel, miután egy albán zászlós drón miatt dulakodás tört ki a két csapat játékosai között Belgrádban.

Néhány perccel a szünet előtt ismeretlen elkövetők egy távirányítós repülőgépre kötött albán zászlóval provokálták a Partizan-stadion szerb résztvevőit.

A Magyar Szó szerint a nézők és a szerb játékosok egyaránt dühbe gurultak a drón láttán. Mitrovicnak sikerült elkapnia a zászlót, ledobta a földre, majd ezek után elszabadultak az indulatok, két albán is rárontott. A focisták lökdösődni kezdtek egymással, sőt a lelátóról csatlakozott néhány hazai szurkoló is.

Martin Atkinson játékvezető az öltözőbe küldte a csapattagokat bizonytalan időre. Azt tervezték, hogy 15 perc után folytatják majd a meccset, de ez nem történt meg, 0-0-s állásnál a találkozót félbeszakították.

Nem hivatalos információk szerint a szerbek folytatni szerették volna a meccset, az albánok csak nézők nélkül fociztak volna tovább, de ehhez a vendéglátók nem járultak hozzá.

A szerbiai közszolgálati televízió információi szerint az összecsapást újrajátsszák majd. Az albán szurkolókat biztonsági okokból nem engedték a lelátókra, ám a hírek szerint többen is bejutottak a mérkőzésre.

Az albánok és a szerbek között Koszovó miatt dúl ellentét, Pristina ugyanis 2008-ban kikiáltotta függetlenségét Szerbiától, amit Belgrád azóta sem ismer el.