Hiába pihent a Liverpool Madridban

498499285
Chelsea's Brazilian-born Spanish striker Diego Costa (C) takes an unsuccessful shot past Liverpool's English midfielder Steven Gerrard (L) and Liverpool's Slovakian defender Martin Skrtel (R) during the English Premier League football match between Liverpool and Chelsea at Anfield in Liverpool, north west England on November 8, 2014. AFP PHOTO / PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
A Premier League 11. fordulójának rangadóján a Liverpool megszerezte a vezetést a Chelsea ellen, de a londoniak a második félidő közepére fordítottak, és végül megérdemelten nyertek. Brendan Rodgers hiába pihentette több kulcsjátékosát Madridban, nem jött be a húzás. 

Premier League, 11. forduló:
Liverpool-Chelsea 1-2
gól: Can (9.), ill. Cahill (14.), Diego Costa (67.)

Igazi rangadóval indult a Premier League-hétvége, a Liverpool-Chelsea előtt még José Mourinho is elővette a legjobb csipkelődő énjét, megemlékezve egy kilenc évvel korábbi fantomgólról.

Ezúttal viszont kis híján a Chelsea kapott meg gólt, de elébb még Emre Can vezetést szerzett a Liverpoolnak: az átlövése megpattant Terryn, így esélye sem volt Courtois kapusnak. Öt percre rá Terry a túlsó kapunál fejelt, Mignolet védett, ahogy Gary Cahill ismétlésénél is - csak akkor már a gólvonalon túl. Hajszálon múlt.

A korai hazai gól után a Chelsea uralta a meccset, jóval veszélyesebben játszott, a Liverpoolnak maradt a labdabirtoklás.

A második félidőre leült a meccs, sokáig helyzetek sem nagyon alakultak ki, a mezőnyben birkóztak a csapatok. A 67. percben Azpilicueta indult meg a bal szélen, egy szép csellel becsapta Johnsont, és középre tette a labdát, az érkező Diego Costa könyörtelenül bevágta a Chelsea győztes gólját.

Costa eldöntötte Forrás: AFP/Paul Ellis

Brendan Rodgers cserékkel próbálta felrázni a csapatát, de a londoniak magabiztosan védekeztek, tulajdonképpen gond nélkül őrizték az előnyüket, sőt Diego Costa révén még a Chelsea szerezhetett volna gólt.

Jose Mourinho csapata magabiztosan vezeti a Premier League tabelláját, néhány órán át biztosan hét pont marad az előnye. A 2. Southampton a Leicestert fogadja, a 3. City a QPR vendége lesz ma délután.