Újabb főszponzor hátrál ki a FIFA mögül

Head of Sales of Sony India, Sunil Nayyar holds a replica of the official football of the 2014 FIFA World Cup, "Brazuca" as he addresses a press conference in Kolkata on June 3, 2014. Sony, as an official sponsor of the Fifa World Cup 2014, organised the conference to announce its business plans for the upcoming World Cup with the company targeting to grab more market share in the country with aggressive marketing plans during the tournament. AFP PHOTO/ Dibyangshu Sarkar
Vágólapra másolva!
A FIFA hat főszponzora közül újabb lépett ki, az Emirates légitársaság után a Sony sem újítja meg az év végén lejáró szerződését a futball világszövetséggel. A Financial Times úgy tudja, a japán elektronikai cég is a korrupciós ügyek miatt hátrál ki a FIFA mögül. 

A Sony nyolc éves, 220 millió eurós szerződése 2014 december 31-én lejár, és a The Wall Street Journal úgy tudja, a japán cég nem újítja meg a szerződést a FIFA-val, mert utóbbi korrupciós ügyei már túlságosan kellemetlenek a vállalat számára.

A FIFA-nál zajló botrány miatt a hat főszponzor (Coca-Cola, Adidas, Hyundai, Visa, Emirates és Sony) közül a Sony a második kihátráló, korábban az Emirates jelezte, hogy nem kívánja tovább szponzorálni a szervezetet.

A légitársaság szerződésbontása nem rengette meg a FIFA-t, hiszen a Qatar Airways azonnal jelezte, hogy beugrik az Emirates helyére, és a Sony-nak is megvan a helyettese, ha az elektronikia cég valóban úgy dönt, hogy kiszáll. A Sony helyére a Samsunggal folytat tárgyalásokat a FIFA.

A Sony India elnöke, Sunil Nayyar a 2014-es vébé előtt Forrás: AFP/Dibyangshu Sarkar

Ahogy korábban írtuk, a FIFA-botrányban akkor várható előrelépés, ha a szponzorok elkezdenek kihátrálni a szervezet mögül, de egyelőre úgy tűnik, minden lyukat be tud tömni a Sepp Blatter által vezetett szövetség.