Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékes bizottsága elutasította az albán és a szerb szövetség óvását, így az eredeti döntésnek megfelelően a két ország októberi, félbeszakadt Európa-bajnoki selejtezőjét 3-0-s eredménnyel a házigazda szerbeknek ítélte, ugyanakkor három pontot le is vont a hazai válogatottól.

Az október 14-én rendezett botrányos belgrádi mérkőzés miatt mindkét szövetséget 100 ezer euróra büntették, a szerbeknek pedig két hazai selejtezőjüket zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk. A szerb csapat ennek megfelelően a novemberi, dánok elleni összecsapást üres lelátók előtt játszotta le.

A találkozót az első félidő 42. percében, 0-0-s állásnál szakították félbe, mert dulakodás tört ki a szerb és az albán csapat játékosai között, és ehhez a nézők is csatlakoztak. Az incidens kiváltó oka az volt, hogy quadrocopterrel egy Nagy-Albániát ábrázoló zászlót irányított valaki a pálya fölé.

Így kezdődött a balhé a pályán, a szerb Mitrovic leszedte a Nagy Albánia zászlót Forrás: AFP

A nézők megdobálták az albán futballistákat, ők az öltözőbe menekültek, és a körülmények miatt nem akarták folytatni a játékot. Egyórás szünet után a bíró végleg lefújta a mérkőzést. Az I csoportban az albánok 4 ponttal a harmadik, míg a szerbek 1 ponttal a negyedik helyen állnak.