Vágólapra másolva!
Xavinak és Iniestának kellett lebeszélnie a Barcelona dühöngő edzőjét Messi megbüntetéséről. Luis Enrique meg van győződve róla, hogy az argentin hazudott neki a betegségéről.

A Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique a jelek szerint háborút indított Lionel Messi ellen: nem hiszi el, hogy az argentin valóban beteg, ezért meg akarta büntetni - írja a Sport nevű barcelonai napilap internetes kiadásának angol nyelvű verziója.

A büntetés végül csak azért maradt el, mert a Barca csapatkapitányi karszalagját (Messin kívül) a leggyakrabban viselő három játékos, Xavi, Iniesta és Busquets meggyőzte az edzőt, hogy ez nem segítene a helyzeten. A Sport szerint a trió szerdán Messivel is beszél, hogy csökkenjen a feszültség.

Forrás: AFP/Lluis Gene

Luis Enriquét az bőszítette fel, hogy a csapat hétfői nyilvános edzése előtt - melyen többezer szurkoló, köztük sok gyerek vett részt - Messi beteget jelentett. Nemcsak az edzést hagyta ki, hanem az azt követő jótékonysági eseményt is, és Luis Enrique nem hiszi el, hogy játékosának valóban gyomorpanaszai vannak.

Xaviék mentenék a menthetőt

Xaviék azonban meg vannak győződve arról, hogy Messi igazat mondott, bár megértik, ha a szurkolók dühösek a játékosokra az utóbbi idők gyenge játéka miatt. A Sport szerint azon vannak, hogy helyreállítsák az egységet a keretben, mert nyilvánvaló, hogy anélkül nincs esély eredményeket elérni ebben a szezonban (sem).

A Barca egy pont hátránnyal áll a bajnokság második helyén az egy meccsel kevesebbet játszó Real Madrid mögött. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Manchester Cityvel találkozik.

A klub egyre mélyülő válságáról és a történelmi párhuzamokról épp kedden írtunk, a cikket itt olvashatja el.