Botrány, amit ez a Milan művel

504225833
AC Milan's French defender Philippe Mexes (2nd L) fights with Lazio's midfielder Stefano Mauri (C) during the Italian Serie A football match Lazio vs AC Milan at Rome's Olympic stadium on January 24, 2015. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
Vágólapra másolva!
A Serie A 20. fordulójának rangadóján a Lazio hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a gyengén futballozó Milant, amely a végig indolens Philippe Mexes kiállítása miatt 10 emberrel fejezte be a meccset. Rossz volt nézni a milánóiak játékát. 

Serie A, 20. forduló:
Lazio-Milan 3-1 (0-1) G: Parolo 47., 81., Klose 51. ill. Menez 4.
Cagliari-Sassuolo 2-1 (1-0) G: Rossettini 20., Cop 79., ill. Rossettini (öngól) 76.

Bár Dusan Basta kapitális hibáját kihasználva Jeremy Menez már a 4. percben megszerezte a vezetést a Milannak, a Lazio végig egységesebbnek, jobbnak tűnt. Az első félidőben még csak helyzetekig jutottak a rómaiak, a második félidő elején azonban gyorsan megfordították a meccset.

Előbb Miroslav Klose nagyszerű beadását Parolo belsőzte be a 47 percben, majd a Milan-védelem újabb kapitális hibáját a német csatár büntette.

A hajrában Parolo bevágta a második gólját is (az eset előtt súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a hazaiak csatára, Djordjevic), majd az indulatoké lett a főszerep.

A végig rossz szellemben futballozó Philippe Mexes akadt össze Stefano Maurival, a lökdösődésből a francia jött ki rosszabbul, akit kiállított a játékvezető. Mexesnek ez sem volt elég, tovább rángatta ellenfelét, amiért valószínűleg komolyabb eltiltásra számíthat.

Philippe Mexes nem bírt magával Forrás: AFP/Andreas Solaro

A Lazio átmenetileg visszavette a 3. helyet a Serie A-ban, a Milan a 10., és egyre valószínűbb, hogy Pippo Inzaghit menesztik, pedig valószínűleg nem ő a Milan legnagyobb baja.