Ronaldóból tananyag lett

Cristiano Ronaldo, foci, sport, futball, labdarúgás
Manchester United's Portuguese forward Cristiano Ronaldo arrives with his team in central Rome on May 25, 2009. Manchester United will face FC Barcelona in the Champions League final at Rome's Olympic stadium on May 27. AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo is bekerült a választható tárgyak közé egy kanadai egyetemen. A leendő szociológusok egy egész szemeszteren át foglalkozhatnak a portugál sztárral.

Luis Aguiar, a British Columbia egyetem oktatója fejéből a focivébé idején pattant ki a Ronaldo-kurzus ötlete, miközben nézte a portugál válogatott egyik meccsét.

Aguiar a globális szupersztárrá válást, valamint ennek a személyes és társadalmi visszahatásait mutatja be a Real Madrid-játékos példájával. "Bár mindenekelőtt a játéktudása teszi híressé, igazán az izgalmas benne, ahogy a focin túl megjelenik: erős kulturális vonzereje és szexepilje van" - fogalmazott a professzor.

Ugyanakkor nem C. Ronaldo az első, felsőoktatás tárgyává váló focista: a staffordshire-i egyetem még 2000-ben szentelt egy 12 hetes kurzust David Beckham frizuráinak.