Elérték céljukat a vendégcsapatok a BL-ben

529187311
Paris Saint-Germain's Swedish midfielder Zlatan Ibrahimovic controls the ball during the UEFA Champions League round of 16 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Chelsea at the Parc des Princes stadium in Paris on February 17, 2015. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első játéknapján mindkét vendégcsapat elérte a célját: a Bayern München furcsa felállásban is simán lehozta az ukrajnai meccsét 0-0-ra a Sahtarral, a Chelsea pedig még egy gólt is lőtt a PSG-nek, amely többet érdemelt volna a döntetlennél. Nem borult a papírforma. 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, első mérkőzés:
PSG-Chelsea 1-1 (0-1) G: Cavani 54., ill. Ivanovic 36. - élő közvetítés

Az első tíz perc tapogatózása után a PSG ragadta magához a kezdeményezést, a francia csapat egymás után alakította ki a helyzeteket. Thibault Courtiois-nak kétszer is nagyot kellett védenie a Chelsea kapujában, Matuidi és Ibrahimovic fejesei után pedig csak Gregory van der Wiel rossz döntésén múlt, hogy nem alakult ki újabb ziccer.

A Chelsea szinte csak a védekezésre koncentrált, egy Fabregas-meginduláson kívül nem sokat tudtak felmutatni, bár az túlzás, hogy José Mourinho „leparkolta volna a buszt”. A leparkolás egyébként sem ment jól a vendégeknek.

Sajátos parkolás Forrás: Twitter/BBC

A 36. percben az első lövéséből egyből megszerezte a vezetést a Chelsea: az egyik középhátvéd (John Terry) beadását védőpárja, Gary Cahill oxizta tovább, ahol érkezett a jobbhátvéd Braniszlav Ivanovic, és szép mozdulattal a kapu jobb oldalába fejelt. Ez már a 7. BL-gólja volt a szerb védőnek, összesen 51-nél jár.

A gól után kiegyenlítettebb lett a játék, a Chelsea higgadtan védekezett, a PSG a szünetig már csak egy Ibrahimovic-lövéssel jelentkezett. Aztán a második félidő elején gyorsan jött az egyenlítés is: Matuidi kapott jó labdát, tökéletesen ívelt középre, ahol a magára hagyott Edinson Cavani zavartalanul fejelhetett a kapu bal oldalába.

A PSG ment a győztes gólért, Cavani egy remek kényszerítő után nem is járt messze, majd a lefújás előtt pillanatokkal Ibra közeli fejesét fogta Courtois, így végül nem sikerült nyernie a győzelemért sokat tevő franciáknak. Az eredmény tökéletesen megfelel a Chelsea-nek, nem kaptak ki, és lőttek egy gólt idegenben. Tavaly 1-3-ról is kiharcolta a továbbjutást José Mourinho csapata.

Zlatan Ibrahimovic hiába próbálkozott Forrás: AFP/Franck Fife

Sahtar Donyeck-Bayern München 0-0 - kiállítva: Xabi Alonso (65.)

Az ukrajnai fagyban a Bayern München igen furcsa, 3-3-3-1-es felállásban lépett pályára, de szokásától eltérően Pep Guardiola semmiféle kockázatot nem vállalt. Végig érezhető volt, hogy a münchenieknek bőven megfelel az egy pont, bár még így is nekik volt több helyzetük, ezeket azonban Thomas Müller kihagyta.

A mérkőzés 65. percében Xabi Alonso megkapta a második sárga lapját, de az emberelőny sem segített sokat az ukránokon, sőt még 10 emberrel is a Bayernnek volt helyzete, de Arjen Robbennek a jobb lábára jött ki a helyzet, úgyhogy az is kimaradt.

A 0-0-s végeredménnyel valószínűleg egyik csapat sem elégedetlen.