A FIFA eltiltja a Realt és az Atléticót is

HORIZONTAL Real Madrid's new player Portuguese Cristiano Ronaldo (L) plays with a ball next to Real Madrid president Florentino Perez (C) and Real Madrid President of Honour Alfredo Di Stefano (R) during his official presentation at the Santiago Bernabeu
Real Madrid's new player Portuguese Cristiano Ronaldo (L) plays with a ball next to Real Madrid president Florentino Perez (C) and Real Madrid President of Honour Alfredo Di Stefano (R) during his official presentation at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on July 6, 2009. Real acquired the 24-year-old Portuguese striker from Manchester United last month on a six-year deal worth 94 million euros (131 million dollars) and Spanish media reports that he will be paid 13 million euros each season. AFP PHOTO / Dani Pozo
Vágólapra másolva!
Két spanyol rádióadó értesüléseire hivatkozva a Marca azt írja, a FIFA a Real Madridot és az Atlético Madridot is ugyanolyan kemény büntetéssel sújtja, mint a Barcelonát: a két klub a következő két átigazolási szezonban nem igazolhat játékost. 

A FIFA egy ideje már jelezte a két madridi klubnak, hogy vizsgálatot folytat a fiatal játékosok leigazolásának szabályait többszörösen megszegő Real és Atlético ellen, és bár még nem hivatalos a verdikt, valószínűleg ugyanazzal a büntetéssel sújtja majd a klubokat, mint a Barcelonát - írja a Marca.

Ennek értelmében a Real Madrid és az Atlético Madrid a két hónap múlva kezdődő, 2015 nyári és a 2016-os téli átigazolási szezonban nem igazolhat játékost. A két klubnál jelezték, tudnak a vizsgálatról, és mindenben együttműködnek a FIFA-val, de úgy tudják, 2015 nyarán még nem lép életbe az eltiltás.

Ronaldo bemutatása a Realnál Forrás: AFP/Dani Pozo

Az eltiltás alapja lehet, hogy a Real Madrid télen több mint 50 millió eurót költött négy játékos leigazolására. Martin Ödegaard 2,3 millió euróért érkeztett, de az összeg - attól függően, hogy mennyi lehetőséget kap a játékos - felmehet 3,4 millióra. Marco Asensiért 3,9 millió eurót fizetett a Real, míg a Sao Paulótól érkezett Lucas Silva ára 14 millió volt. A legdrágább vétel, Danilo 30 millió euróért cserébe hagyta ott a Portót.

Az Atlético viszont csak két játékost szerzett; Fernando Torrest igazolta le a kérdéses időszakban (cserébe a Milan megkapta Alessio Cercit), Cani pedig a Villarrealtól érkezett. Az El Larguero szerint Ángel María Villar kapcsolatba lépett Joseph Blatterrel, hogy a FIFA tekintsen el az eltiltástól, de a spanyol focielnök nem járt sikerrel. Villar pár hónapja a Barcelona elnökével, Josep Maria Bartomeuval is találkozott, és arról tájékoztatta a sportvezetőt, hogy ha Blattert május 29-én újraválasztják, akkor a Barcelona amnesztiát kaphat.

A Real Madrid a várható szankciók miatt gyorsította fel esedékes átigazolásait, és ezért szeretne minél hamarabb pontot tenni David De Gea megszerzésére.