Behúzta a bajnokságot a Juve

504226185 Juventus' midfielder from Chile Arturo Vidal celebrates after scoring against Sampdoria during their Italian Serie A football match on May 2, 2015 at Sampdoria's Luigi De Ferraris stadium. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
Juventus' midfielder from Chile Arturo Vidal celebrates after scoring against Sampdoria during their Italian Serie A football match on May 2, 2015 at Sampdoria's Luigi De Ferraris stadium. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
Vágólapra másolva!
Zsinórban a negyedik bajnoki címét szerezte a Juventus, miután szombat este idegenben legyőzte a Sampdoriát Arturo Vidal fejesgóljával.

Serie A, 34. forduló:
Sampdoria-Juventus 0-1
gól: Vidal (32.)

A Juventus abban a tudatban lépett pályára a Sampdoria otthonában, hogy amennyiben nyer, minden más eredménytől függetlenül megszerzi a negyedik bajnoki címét zsinórban.

A Samp azonban többször is borsot tört a Juve orra alá az elmúlt években, ebben a szezonban pedig többek közt Rómában is nyert már. Ennek megfelelően kemény küzdelem zajlott a pályán, majd fél óra után Lichtsteiner beadásából Vidal balról a hosszú alsóba fejelt.

Többnyire a torinóiak akarata érvényesült a meccs következő szakaszában is, ám a Samp Soriano, Eto'o, Muriel támadótriója is veszélyesnek bizonyult. Míg Szinisa Mihajlovics, a hazaiak edzője a 73. percre kihasználta az összes cseréjét, Massimiliano Allegri csak a 72.-ben küldte be Tévez helyére Moratát.

A hajrában egy időre beszorították a Kékcsíkosok a Juvét, de végül a leendő bajnokcsapat akarata érvényesült, a Samp pedig annyit faultolt a középpályán, hogy a piros lapot is szerencsével úszta meg. A védelemből azonban többen is hiányozni fognak a következő meccsről, eltiltás miatt.

Vidal gólöröme Forrás: AFP/Andreas Solaro

A Juventus azonban ünnepelhet, zsinórban a negyedik, összesen legalább a 31. bajnoki címét szerezte meg (kettőt még vitat, és a szövetség hajlik is arra, hogy joggal), így a hátralévő négy forduló ideális felkészülési terepet nyújthat a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntőkhöz (május 5-én Torinóban, 13-án Madridban randevúznak a felek).