Vágólapra másolva!
Bogdán Ádám megegyezett a Liverpool labdarúgócsapatával - ezt az angol klub a hivatalos honlapján jelentette be.

A 27 éves magyar kapus szerződése július 1-gyel lejár a Boltonnál, így ingyen kerül az ötszörös BEK/BL-győztes klubhoz, amely a legutóbbi szezonban a hatodik helyen végzett a Premier League-ben.

Így jelent meg a hír a Liverpool honlapján Forrás: Liverpoolfc.com

"Bogdán több mint 100 meccset játszott az első- és a másodosztályban, mióta 2007-ben a Boltonhoz igazolt" - írta a klub honlapja. A közleményben megjegyzik, hogy a 19-szeres válogatott kapus kétszer játszott a Liverpool ellen, például januárban, a 0-0-re végződött FA-kupa meccsen, amelyen fantasztikusan védett, gyakorlatilag ő tartotta meccsben a Boltont. A találkozó után az Origónak adott interjúban azt mondta, hogy nem akarja elhagyni Angliát, mert szerelmes az angol futballba.

Bogdán a Facebook-oldalán semmi meglepőt nem írt a bejelentés után, az ilyenkor szokásos nyilatkozatot tette:

Nagyon várom már az új kihívásokat. Köszönöm a családomnak és azoknak az embereknek a támogatást, akik segítettek idáig eljutni. Külön hálával tartozom a Boltonnak, hogy megadták a lehetőséget, és a gyerekkori álmom beteljesítésével a Premier League-ben védhettem. Köszönet nektek is, hogy mellettem álltatok jóban-rosszban, bízom benne, hogy továbbra is szurkoltok nekem, és sok új élményt tudunk együtt átélni a jövőben."

Bogdán most nagyot lépett előre Forrás: MTI/Illyés Tibor

A jelenlegi keretben három kapus szerepel még, a 27 éves belga Mignolet, a 33 éves ausztrál Jones és a 21 éves walesi Ward.

Danny Ings és James Milner után Bogdán Ádám a klub harmadik nyári szerzeménye.