Vágólapra másolva!
Ötvenezer szurkoló köszöntötte az U20-as labdarúgó-világbajnokságon győztes szerb csapatot Belgrádban, az ünneplésből nem maradhatott ki Koszovó éltetése sem. A szerb miniszterelnök elleni tüntetés azonban visszafogott volt.

Az új-zélandi tornán aranyérmes együttest zászlóerdő és fényáradat fogadta a városháza előtt, ahová egy nyitott tetejű busszal érkezett hétfő este. "Szerbia, szeretünk! Volt egy álmunk, amiből valóság lett, világbajnokok lettünk. Köszönöm a segítséget, amit nyújtottatok nekünk a világbajnokság alatt. Ez sokat jelentett a nehéz pillanatokban" - mondta könnyeivel küszködve Veljko Paunovic szövetségi edző.

"Új-Zélandon is végig éreztük a szurkolóink támogatását" - mondta Predrag Rajkovic csapatkapitány, akit a torna legjobb kapusának választottak, s többek között a brazilok elleni 2-1-re megnyert fináléban is nagy bravúrokat mutatott be.

Óriási ünneplés volt Belgrádban Forrás: Sportske.net

Az egyik transzparens azt hirdette, hogy "Van remény", nem tudni, ez ihlette-e a válogatottat vagy a hazafiság, mindesetre a játékosok elénekelték egy Koszovót dicsőítő éneket is.

Az ünnepséget megelőzően Tomislav Nikolic szerb elnök gratulált a játékosoknak, a politikust egy mezzel és egy dedikált labdával lepték meg. Az ünneplést kisebb botrány is beárnyékolta, egy tucatnyi huligán, a Fiatal csetnikek névre hallgató csoport szidta és sértegette Aleksandar Vucic szerb miniszterelnököt.

A szerbek a nyolcaddöntőben a magyarokat búcsúztatták úgy, hogy a 89. percben még kiesésre álltak, de egy szöglet utáni fejessel egyenlítettek, majd a hosszabbításban egy szerencsés öngóllal továbbjutottak. A negyeddöntőben az amerikaiak ellen büntetőkkel mentek tovább, majd Malit és Brazíliát is hosszabbításban verték 2-1-re.